Evde ekmeğimi sıklıkla yapar oldum.Tabi ki Lorraine Pascale lın bu konuda ki yardımlarını görmezden gelemem..
24 Kitchen da programında yaptı bu ekmeği , tarifi daha önce yaptığım Çiçek Ekmek le aynı sadece şekli farklı kahvaltı sofraları için ideal , kişi başı bir batonsale..
Ama siz yine de hamuru biraz fazla tutun derim ben :))
Malzemeler
300 ml ılık su ( bir su bardağı veya küçük su şişelerinin yarısı, ben küçük oğlumun biberonun ölçü olarak kullandım )
3 yemek kaşığı sıvı yağ ( ben zeytinyağ kullandım )
2 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
1 paket ınstant maya
4 su bardağı un
Yapılışı
Derince yoğurma kabına un ve bütün kuru malzemeleri ekleyip karıştırın.Ortasını havuz gibi açıp sıvı malzemeleri ekleyip önce ortadan başlayarak hamuru yoğurmaya başlayın.
Hamur iyice toparlanınca ( bu esnada azda olsa ele yapışa bilir ) tezgaha alın ve çok az un serptiğiniz tezgahta 10 dakika kadar yoğurun.
Yoğurma süresi çok önemli mayalama işleminden sonra tekrar yoğurmadığımız için 10 dakika gerekli
Hamurumuzu önce ikiye sonra böldüğümüz iki parçayı da kendi arlarında bölerek 8 tane beze elde edin.
Bezeleri ince uzun olacak şeklide şekil verin
Resimde gördüğünüz gibi uzun yaptığınız bezeyi ikiye kesin ve birbirine dolayın
Bütün bezelere aynı işlemi yaptıktan sonra üzerine çok az sıvı yağ sürdüğünüz streç film i kapatın ve sıcak bi ortamda ortama 1 saat mayalanmaya bırakın.
İşte mayalandıktan sonraki batonsaleler ortalama 2 katı oldular
Önceden ısıtılmış fırında ilk 5 dakika 140 derce de sonra dereceyi 200 e getirip üzeri kızarana kadar ortalama 20 dakika pişirin.
Ekemeğinizi pişirirken fırının içine uygun bi kapla su koyun ki ekmekleriniz kurumadan nemli bi ortamda pişsinler..
Afiyet Olsun
nefis bi tarif bu:)
YanıtlaSilellerine sağlık canımcım
çok çok öperimmm
teşekkürler canım ,yazın yapar yeriz antalya da :)
SilEvde yapılan ekmeklere hastayım,seninkide süper..Bu tarifinide deneyeceğim..evim mis gibi ekmek koksun istiyorum..ellerine sağlık..
YanıtlaSilValla kokuyu duyan gelir bu konuda garantili bi tarif ,şimdiden bereketli olsun :)
Silkendi ekmeğini yapan insanlara özeniyorum! biraz daha görürsem en sonunda bu işe de elimi sokacağım :D
YanıtlaSilyaparsın sen hacıımm ,hiç beklemeden giriş derim ben :)
SilOoh sıcacık ucundan bir çimdik koparıp yemek istedim ellerine sağlık sevgiler:)
YanıtlaSildokunmatik ekranlar çıktı ben inanıyorum tatmatikler de çıkıcak bende o günü sabırsızlıkla bekliyorum :))
SilCanım aradığım ekmek tarifi işte bu. Hemen deneyeceğim. Zira kafama takıldı. Ne kadar zaman mayalıyoruz? :-)
YanıtlaSilbeğenmene çok sevindim Yağmurcum , mayalanma süresi ortama 1 saat sürüyor 2 katına çıkınca hamur pişirilmeye hazır demektir..
Silevde ekmek yapma bir alışkanlık haline geliyor ellerine sağlık
YanıtlaSilsevgiler
aynen sana katılıyorum şimdi aklımda bi ekmek daha var onu henüz deneyemedim ama adı pek havalıı :)
SilGünaydın, evde ekmek yapmayı ben de çok seviyorum.
YanıtlaSilEkmekler çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık.
Güzel günler diliyorum, sevgiler.
teşekkürler ,bende ara verdim insan tekrar tekrar yapmak istiyo ne garip bi duygu ekmek pişirmek :))
YanıtlaSilMerhabalar her sene yaptığım ''Ben Buldum'' etkinliğini bu sene de 17 Nisan 17 Mayıs tarihleri arasında yapmaya karar verdim. Mutfakta kendi başımıza kaldığımızda bir sürü tarif buluyoruz. Sizin de kendinize ait tarifleriniz varsa ve bizimle paylaşırsanız çok sevinirim.
YanıtlaSilhttp://hayattanazicik.blogspot.com/2013/04/geleneksel-3-ben-buldum-etkinligi.html
Sevgiler...
merhaba , benimde bu sene haberim oldu etkinliğinizden nazik davetinize teşekkür ederim aklımda bi tarif var bile :))
Sil