24 Kitchen ilk meyveleri vermeye başladı :) bir haftadır çok sık olmasa da izliyorum şimdilik en beğendiğim tarifler Lorraine Pascale den çıkıyor.
Programda ekmek yaptığını görünce bende hemen görev mahalim de buldum kendimi ve bu nefis ekmek çıktı ortaya..
Oğlum mutfak tezgahında dumanı üstünde ekmeği görünce ' Vay Canına Anne ' dedi..Tadını siz düşünün artık :)
Malzemeler
300 ml ılık su ( bir su bardağı veya küçük su şişelerinin yarısı, ben küçük oğlumun biberonun ölçü olarak kullandım )
3 yemek kaşığı sıvı yağ ( ben zeytinyağ kullandım )
2 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
1 paket ınstant maya
4 su bardağı un
Yapılışı
Derince yoğurma kabına un ve bütün kuru malzemeleri ekleyip karıştırın.Ortasını havuz gibi açıp sıvı malzemeleri ekleyip önce ortadan başlayarak hamuru yoğurmaya başlayın.
Hamur iyice toparlanınca ( bu esnada azda olsa ele yapışa bilir ) tezgaha alın ve çok az un serptiğiniz tezgahta 10 dakika kadar yoğurun.
Çember kalıbın altına ve kenarlarına pişirme kağıdı serip çiçek şekli verdiğiniz ekmeğinizi yerleştirin..Üzerini hafifçe yağladığınız streç film le kapatıp sıcak bi ortamda ortama 1 saat mayalanmaya bırakın..
Mayalanan ekmeğinizin üzerine susam ve çörek otu serpip önceden ısıtılmış 140 derecelik fırında 5 dakika kadar pişirin sonra dereceği 200 e çıkartıp ortama 30 - 40 dakika pişirin..
- Fırına ekmeğinizi ilk koyduğunuzda 1 çay bardağı kadar suyu fırının tabanına serpin bu ekmeğinizi kurutmadan pişirmenizi sağlıyacaktır.
Afiyet Olsun..
Asuman'ım ellerine sağlık:)öyle güzel anlatıyorsun ki pratik tarifleri ,hayranım sana canım:)ayrıca şeker hamurlu pasta yapımı için bana cesaret verdin senin reçeten ile hazırlayacağım bakalım:)nasıl olacak.
YanıtlaSilsarılıp öperim seni ve kuzularımı...
İnci ablacım teşekkürler, yazdıkların beni blog yazmaya daha çok heveslendirdi :) pasta konusunda da benim reçetemi seçmen ayrıca gururlandırdı beni :) eminim çok güzel olur şimdiden ellerine sağlık bende çok öpüryorum,görüşmek üzere
Siloyyy bayıldım yarın erkenden yapacğım canım,ellerine sağlıkkk
YanıtlaSilöptümmmm
Kahvaltıda sıcacık nefis olur kuzulara yarasın şimdiden afiyet olsun canım bende öpüyorum..
SilBen de çok yaparım çiçek ekmek ama uzun süre ara verdiğim için siteye koyma fırsatım olmadı..Görüntü de içimi depreştirdi yine, kokusu da burnuma geldi, ellerine sağlık canım:)
YanıtlaSilGerçekten benimde sık sık yaptığım çoğu tarif yok blog da :) beğenmene çok sevindim teşekkürler..
Silannem kendi ekmeğimi kendim yapmama çok karşı ya :) çok hevesleniyorum ama böyle görüncee :)
YanıtlaSilannenin vardır bi bildiği dicem olmayacak :) sen anneni dinleme yap ekmeğini sıva kolları desem hiç olmaz , sen en iyisi adresi ver bana :)
SilHem anlatım hemde tarif çok güzel.
YanıtlaSilEllerinize sağlık nefis görünüyor gerçekten.
Teşekkürler çok sevindim nazik iltifatlarınıza :)
Sil