27 Şubat 2013 Çarşamba

Taze Soğanlı Karnıbahar Salatası




Tam zamanı karnıbaharın ,pazarlarda son elveda yazmadan deneyin derim :) 

Malzemeler 

1 küçük karnıbahar
3 - 4 dal taze soğan 
sirke 
zeytin yağ 
tuz 

Haşlamak su 

Yapılışı 

Karnıbaharı yıkayıp dallarını ayırın ve sirkeli suda bekleterek yıkayın.Tencereye karnıbaharları alın ve üzerini aşacak kadar su ekleyin ve 2 yemek kaşığı kadar tuz ekleyip haşlanmaya bırakın.

Haşlanan karnıbaharlarınızı süzün ve soğumaya bırakın.

Doğradığınız taze soğanları ve  karnıbaraları salata kasesine alın.

Başka küçük bi kasede salata sosunu hazırlayın sirke ve zeytinyağ ( gerekirse tuz ekleyin haşlanırken eklediğiniz için tuzu sonradan eklemek gerekmeyecektir ) karıştırıp üzerine dökün ,karıştırın..

Afiyet Olsun..



4 yorum:

  1. Merhaba ben blognun yeni izleyicisiyim.Karnı baharın her halini seviyorum.Salatan da harika görünüyor.Bende seni blogma bekliyorumsevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim beğenmene çok sevindim ziyarete çoktan geldim bile :)

      Sil
  2. Merhaba,
    blog yazarları buluşmasına davet etmek istiyorum sizi linkte iletişim bilgilerine dönüş yapabilirmizin.
    http://www.seneminyemekleri.com/2013/02/hecha-ile-blogger-bulusmasina.html
    sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hemen bakıyorum davetinize teşekkürler :)

      Sil