Araya başka tarifler girse de unutmuş değilim ,partideki diğer tarifleri de aralarda yayınlayacağım. Bu böreği o kadar sık yapıyorum ki beni şimdi ye kadar hiç yanıltmadı.Eğer sorunsuz ve lezzetli bi tarif istiyorum diyorsanız malzemeleri toparlayın kolları sıvayın derim :)
Malzemeler
6 adet yufka
6 tane yumurta
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
İç Malzemesi
250 gr kıyma
1 orta boy soğan
yarım demet kadar maydanoz
1 tatlı kaşığı kadar domates salçası
1/2 çay bardağı kadar sıvıyağ
tuz
Yapılışı
Önce iç malzemeyi hazırlayıp soğumaya bırakalım.
Soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağ ile sote edelim pembeleşince içine kıymayı ekleyip kavuralım salçayı ekleyip çok az su katıp karıştıralım suyunu çekene kadar pişirip ince ince kıydığımız maydanozları ve tuzu ekleyip soğumaya bırakalım.
Karıştırma kabına yumurtalı ve diğer bütün sıvı malzemeleri ekleyip karıştıralım.
Yuvarlak fırın tepsisini çok az yağlayıp bir tane yufkayı kenarları içeride kalacak şekilde kırıştırarak tepsiye yerleştirelim ve bolca sıvı karışımdan dökelim ( 2 kepçe kadar )
İşlemi 3 yufka olana kadar yapalım ( 3 cu yufkayı serince de sıvı karışımdan sürelim üzerine kıymayı yayalım ) ve ara katına soğumaya bıraktığımız kıymalı iç harcımızı yayalım.Kalan yufkaları da sıvı harçtan bolca sürerek yerleştirelim.
En üst de ki yufkayı kırıştırmadan düz olacak şekilde serelim ve kalan sıvı harcı üzerine dökelim ( 2 kepçeden fazla kalsa bile fark etmez ne kadar kaldıysa sıvı harcı üzerine dökün )
180 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirelim ..
- Ben iç harç olarak kıyma kullandım ama peynirlisi de nefis oluyor.
- Tarif Emine Beder den ..
- Püf ; Yufkalı ile harızladığınız bütün böreklerinizi pişer pişmez fırından çıkarın ki hamur olmasın..
Afiyet Olsun ..
ellerine saglik Asumancigim. hersey harika görünüyor
YanıtlaSilçok teşekkürler :)
Silellerıne saglık...harıka olmus
YanıtlaSilbayılırım su böreğine orjinali oldukça zahmetli ama böylesi :) diyecek pek bişey yok :)
SilÇok sevilen ve bilinen bir börek. Ben gerçeğini de yapıyorum. O da bana kolay geliyor doğrusu. Ama biraz zaman alıyor malum. :) Elinize sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilee gerçeğinin yerini tutmaz ama yufkadan yapılabilecek en lezzetli böreklerden biri oda bi gerçek :)
Sil