20 Şubat 2013 Çarşamba

Cam Şekerli Kurabiye



İşte doğum günü partimizin  ( partiden notları hatırlamak isteyenler tık tık lütfen ) pek sevilen kurabiyeleri. Çocuklar için çok renkli bu kurabiyelerin işte tarifi ; 

Malzemeler 

200 gr margarin ( ben teremyağ kullandım )
1 su bardağı pudra şekeri ( evde yoksa toz şeker de kullana bilirsiniz ama pudra şekeriyle daha kıyır kıyır oluyor ) 
1 yumurta
1 tatlı kaşığı toz tarçın
1 tatlı kaşığı toz zencefil
3,5 su bardağı un

kurabiye adedi kadar minik cam şekerler 


Yapılışı 

Un ve şekerler  hariç diğer malzemeleri karıştırma kabına alın krema kıvamına gelene kadar karıştırın.Unu ekleyip yoğurun.

Hafifçe unladığınız tezgahta ortama 1 cm kalınlığında hamurunuzu açın ve istediğiniz kalıpla kesin.Ben çam ağıcı kalıbı kullandım ama isterseniz su bardağı ile yada farklı kalıplarla şekillendire bilirsiniz. 

Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizin ve tam ortalarından  gazoz kapağı ile kesip çıkarın ve boşluklara 1 tane minik cam şekerlerden koyun.

180 derecelik fırında şekerler eriyip boşlukları doldurana kadar ( ortalama 12 - 15 dakika ) pişirin.

Pişen kurabiyelerinizi cam şekerler tekrar soğuyana kadar tepsiden kaldırmayın.İlk piştiklerinde şekerler akışkan olacaktır. İyice soğuduktan sonra yağlı kağıttan yavaşça kaldırıp servis tabağınıza alabilirsiniz..

Afiyet Olsun..




2 yorum:

  1. çok renkli, çok cazibeli kurabiyeler olmuş .....ellerinize sağlık

    YanıtlaSil