12 Haziran 2012 Salı

Zencefilli Kurabiye



Bi Kurabiye tarifi olsa da hemencecik bayatlamadan kavanozumda dursa..Kahveye , çaya gelen komşuma ikram etsem.Çayıma bandıra bandıra yesem diyorsanız uzaklarda aramayın lezzet yanı başınızda :)

Malzemeler

200 gr margarin - oda ısısında ( ben teremyağ kullandım )
1 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta
1 tatlı kaşığı zencefil ( tepeleme )
1 tatlı kaşığı tarçın ( tepeleme )
3,5 su bardağı un

Yapılışı

Un hariç bütün malzemeleri bi kapta krema kıvamı alana kadar karıştırın.Unu ekleyip pek yumuşak olmayan bi hamur elde edin ( gerekirse un ekleyin normal kurabiye hamurlarından biraz daha sert olması lazım )

Buz dolabında 20 dakika kadar dinlendikten sonra ortalama 1 cm kalınlığında açın ve istediğiniz gibi kalıplayarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin
180 derecelik önceden ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirin.



Afiyet Olsun

7 yorum:

  1. nefis görüniyor.Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler canım benim küçümen çok sevdi :)

      Sil
  2. tam bir kurabiye canavarıyım:)ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende çok severim gerçekten kurabiyeleri inşallah sende çok seversin çünkü bende tam not aldı :)sevgiler

      Sil
  3. eminim bu tam benlik bi kurabiye! mutlaka deneyeceğim!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zencefil yoktu onsuz yaptım benden başka herkes begendi :)
      kurabiyeden çok bisküvi gibi oldu benimki,
      seninkide mi öyleydi yoksa ben zencefil koymayarak hata mı ettim :D

      Sil
    2. zencefil tadında bi hoşluk yapıyor ama kıvamında bi değişiklik yapmıyo bu kurabiye tam bi kavanoz kurabiyesi seninde dediğin gibi bisküvimsi
      senin beğenmemene üzüldüm şekerim yaa :/

      Sil