5 Temmuz 2010 Pazartesi

Zeytinyağlı İç Bakla



Pazarda görünce dayanamadım aldım hemen , tabi artık kendileri bize bir daha ki seneye kadar elveda desede derin dondurucular vaaarrr :)

Malzemeler

1/2 kg iç bakla
1/2 demet taze soğan
1 çay bardağı zeytin yağ
1/2 demet dere otu
tuz
toz şeker

Yapılışı

Tencereye sıvı yağ alıp içine ince ince doğranmış taze soğanları ekliyoruz biraz soteliyoruz.İç baklaları da ekleyip hep beraber kavuruyoruz.

Baklalar sarı sarı olunca içine tuz şeker ve biraz su ekleyip kapağını kapatıyoruz..

İç baklalarımız pişince sıcakken dereotunu ince ince kıyıp içine ekliyoruz soğumaya bırakıyoruz..

Afiyet Olsun...




7 yorum:

  1. ayy cicim ben bakla sevmem ama yiyesim geldi yawww
    ne güzel görünüyo ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. hiç yemedim şimdiye kadar ama güzel görünüyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık şekercimmm
    nefisss görünüyor
    kocaman öptümmmm

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık
    bakla pek pişmez bizde :)
    hatta hiç pişmedi :)

    YanıtlaSil
  5. Bakla bir tek fava için evimizi ziyaret ediyor ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  6. Ellerinize sağlık. Bakla tam bir sağlık deposu.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  7. Bende çok nadir pişiririm ,çok sağlıklı bir yemek... ellerine sağlık Asumancım...

    YanıtlaSil