28 Mart 2013 Perşembe

Ev Yapımı Süzme Yoğurt



Geçenlerde yoğurt mayalım hatta güveçte mayaladım ki daha katı oluyor diye namını duymuştum.Ama inanmayın normalde cam kasede yaptığım yoğurtlardan bile suyu oldu

Ee tabi ki ev halkı isyanda ,çözümü kolay yapımı pratik işte tarifi ;



İşte yaptığım güveçte yoğurt , daha önce ev yapımı yoğurt tarifi vermiştim.Göz gezdirmek isteyenler buyrun ..



Gerekli malzemeler tedarik edildi :) ince bir süzgeç ve tülbent mendil  ve tabi ki memnun olmadığınız yoğurt :)



Süzmek istediğiniz kadar yoğurtdu süzgece doldurun 





Üzerini kapatıp olmasını istediğiniz kıvama gelene kadar bekletin.Ben 2 saat kadar beklettim benim için yeterli kıvamda oldu siz daha katı isterseniz daha uzun süre bekletin..



Afiyet Olsun

10 yorum:

  1. Ben de yoğurdumu kendim yapıyorum. Sulu oluyo malesef acaba sıcak mı mayalıyorum ki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten parmağın dayana bildiğinden biraz daha sıcak olmalı asıl püf sütü biraz fazlaca kaynatmak vede maya miktarını biraz fazlaca tutumak

      Ama bazen bütün şartlar yerinde olsa da olmuyo postda ki gibi :))

      Sil
  2. mayasını biraz fazla koymanızı öneririm ve koyduktan sonra fazla karıştırmayın ,yoğurdu 12 saatin ardından(yazın daha az süre) buzdolabına koyun ve 1 gün açmazsanız katı yoğurt elde edersiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genelde benimki de katı olur ama nedense tutturamadım bu sefer ama sizin yöntemi de denicem.Çocuklar sorun çıkarmasa dert değilde..

      Sil
  3. Ben de evde yaparım yoğurdumu. Süzme yoğurt pek kullanmıyorum. Elinize sağlık. İyi bir yöntem. Sevgiler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürle valla böyle yapınca bayıla bayıla yediler :)

      Sil
  4. Yoğurdu kaşık kaşık yemesini çok severim helede mis gibi ev yapımıysa çok lezzetli olmuştur eminim hem de sağlıklı ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende bayılırım neredeyse yoğurdu yoğurtla yiğcem o derece yanii :))

      Sil
  5. Ellerinize sağlık,ev yoğurdu gibisi yok...

    YanıtlaSil