14 Şubat 2013 Perşembe

Çörekotlu Minik Tuzlular


Blog alemi yıkılıyor bu minicik lezzetlerden kime baksam herkes yapmış öve öve bitiremiyor.Arkadaşıma gittiğimde çayının yanında bu miniklerle de tanışınca , yapmak farz oldu.

Kıyır kıyır tek atımlık nefis toplar.Hemde çocuklara çörek otu yedirmenin en kolay yolu :)

Hatta haşhaşlı kavrulmuş susamlı ve ayçekirdeklisi nefis olur diyorum ve tarife geçiyorum..



İşte tarifi ; 

150 gr tereyağ ( ben teremyağ kullandım )
1 su bardağı zeytinyağ 
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı çörek otu ( yarım çay bardağı daha iyi olur bence )
1 yumurta  ( beyazı içine sarısı dışına )
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 paket kabartma tozu 
4 - 4,5 su bardağı un 


Yapılışı 

Oda ısısında iyice yumuşamış olan margarini, un ve kabartma tozu hariç diğer malzemeleri karıştırma kabına alıp elinizle iyice karıştırın.
Un ve kabartma tozunu ekleyip elinize yapışmayan özlü  hamur yoğurun.
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine fındık büyüklüğünde kurabiyeler yuvarlayın ve üzerlerine ayırdığımız yumurta sarısı sürün.
180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar 20 - 25 dakika kadar pişirin..

Önemli not ; Ya bolca ikram edin komşularınıza veya yemenize engel olacak birilerini bulundurun evde :)

Afiyet Olsun.. 



6 yorum:

  1. oğlumun ennnn sevdiği kurabiyeler, ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
  2. Çok severim. ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. tesekkür ederim, begenmenize çok sevimdim..

    YanıtlaSil
  4. bayılıyorum buna ben. bi de bi bereketli ki sorma ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet pek minicikler tek atımlık bomba lezzet

      Sil