4 Ocak 2013 Cuma

Kıymalı Kol Böreği



Yılın son tarifi tatlıydı , yeni yılın ilk tarifi de nefis börek olsun istedim.Sevdiklerinizi çağırıp sıcacık çay demlemenin zamanı geldi bence :)

Malzemeler 

3 adet yufka 
100 gr tereyağ veya margarin ( eritilmiş )
1 \ 2  su bardağı sıvı yağ 

İç malzemesi 

300 gr kadar kıyma 
1 orta boy kuru soğan 
2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ 
2 orta boy domates veya 1 yemek kaşığı kadar salça
2 tane sivri biber
tuz

Yapılışı 

Önce iç malzemesini hazırlamak için tavaya 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ koyup küp küp doğradığımız soğanları ve ince doğradığımız biberleri ekleyelim soğanlar pembeleşince kıymayı ekleyip kavuralım.

Kabuklarını soyup küp küp doğradığımız domatesleri veya salçayı  ekleyip tuzunu da ayarlayıp domatesler suyunu çekene kadar pişirelim ve ılınmaya bırakalım ( eğer salça kullandıysanız yarım çay bardağı kadar su ilave edip suyunu çekene kadar pişirelim ) ..

Yufkaların içine sürmek için tereyağı nı bi kapta eritip içine sıvı yağı ekleyip karıştıralım 

Yufkayı tezgaha yayıp içine yağ karışımından sürüp kenarlarını genişçe kare olacak şekilde kapatalım.İç harcı bir kenarına yayıp çok sıkmadan rulo yapalım ve tam ortadan ikiye katlayıp yağlı kağıt serilmiş  fırın tepsisine alalım.

Diğer yufkalara da aynı işlemi yapıp kalan yağ karışının üzerilerine sürüp  önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri güzelce kızarana kadar pişirin..



Afiyet Olsun..

3 yorum:

  1. ellerine sağlık.şahane görünüyor.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba süt ve yumurtaya alerjisi olan cocuklar icin kücük bir etkinlik baslattim sizdende tarif istesem yardimci olumusunuz, tarifin linkini bana yollasaniz yeterli olacak,Cumartesi gününe kadar etkinlik sürmekte. saygilarimla

    YanıtlaSil