Annem sütçüden 2,5 litre süt alınca bize, ne yapacağımı bilemedim. Benim oğlanlar sütün tadını beğenmedi ee dedim bi sütlaç kaynatayım bayıla bayıla yesinler :)
Ne zamandır aklımda olan kremalı sütlacı ocağa koyuverdim.Derseniz ki ne farkı vardı anam babam usulu sütlaçtan ?
Daha yumuşacık bi lezzetti ve satenimsi dokusu vardı denemenizi tavsiye ederim.
İşte tarifi ;
Malzemeler
1 litre süt
2 çay bardağı pirinç
1 su bardağı toz şeker
1 paket krema ( 200 ml )
1 paket vanilya
Yapılışı
Tencereye pirinçleri ekleyip üzerini 2 parmak aşacak kadar su ekleyin.Pirinçler iyice yumuşayana kadar pişirin.Tencerede su kalmayana kadar iyice pişirin.
Sütü ve şekeri üzerine ekleyip iyice karışıp kaynayıncaya kadar pişirin.
Kremayı ekleyip 2-3 dakika daha pişirin.
En son vanilyayı ekleyip ocağın altını kapatın.Sıcakken servis kaselerine boşaltıp dilerseniz üzerini tarçınla süsleyip soğuyunca servis yapın..
- Pirinçleri çok fazla ovuşturarak yıkamadım içindeki nişastaları gitsin istemedim bu yüzden sütlacı pişirirken nişasta kullanmadım..
- Eğer size yoğunluğu az gelirse 1 yemek kaşığı nişastayı üzerini geçecek kadar suyla açıp tencereye ekleyip bi taşım kaynatın.
Afiyet Olsun..
Çok severim, çok güzeller :)
YanıtlaSilteşekkürler efendimm :)
YanıtlaSilteşekkürler , tabi ziyarete seve seve gelicem
YanıtlaSil