İşte yılın son tarifi :)
Ne kadar çabucak geçti ,biraz klasik bi cümle ama gerçekten de öyle değil mi ? Zamana yetişmek artık çok zor bu yüzden de yeni yılınızın çok bereketli geçmesini diliyorum.
İstediğiniz , dilediğiniz ve hakkınızda hayırlı olan her şey bir bir gerçekleşsin.
Tatlımı tatlı yepyeni yılınız şimdiden kutlu olsun..
E yeri gelmişken bu espiriyi yapmamak olmaz ..Seneye görüşmek üzere Efenimmm :)
Malzemeler
Kek için ;
4 yumurta
2 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Kreması için ;
75 gr margarin
1 \ 2 su bardağı un
1 \ 2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 \ 2 litre süt
Ayrıca ;
Yeteri kadar Muz ve soğuk süt
Yapılışı
Keki klasik kek yapar gibi karıştırıp 175C fırında düz tepside pişirin.
Kekiniz fırına attıktan sonra kremayı pişirmeye başlayın . Margarin, un ve nişastayı, unun kokusu çıkana kadar kavurun. Süt şeker ve en son vanilyayı ekleyip üzeri göz göz olana kadar pişirin.
Üzeri kabuk tutmaması için ara ara karıştırarak soğutun.
Kek pişince hafif soğutup çay bardağıyla kesin. Artan kısımları mutfak robotunda ufalayın ve geniş bir kaseye alın.
Kestiğiniz dairelerden birini alıp soğuk süte batırın. Üzerine bir parça muz dilimi ve 1 tatlı kaşığı krema koyun. Bu halde ufalanmış keklerin olduğu kasenin içine yerleştirip kremanın etrafını elinizle bastırarak kek parçalarıyla kapatın. Elinize alıp avucunuzla biraz daha düzeltin.
İlk puf pastanız hazır diğer kek dilimleri için aynı işlemi uygulayın..
Not ; Tarif Portakal Ağacın' dan..
Afiyet Olsun..
bugün tatlı yapmak istiyordum,bunu denemeliyim.Ellerine sağlık arkadaşım.İyi seneler...
YanıtlaSilTevafuk :) çok sevindim benim tarifimi seçtiğiniz için yeni yılınızı ağız tadıyla geçirmenizi dilerim.İyi seneler
SilDaha önce denemiştim çok güzel oluyor. Sizinkilerde çok şirinler. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilteşekkürler ,tadını biliyorsanız halden anlarsınız :)
Silhmmm ellerine sağlık
YanıtlaSilsevgiler
hatta hmmm,hmmmm :) teşekkürler sevgiler
SilElinize sağlık çok güzel görünüyor.Bende sizi bloğuma beklerim.
YanıtlaSilhttp://jakopapaganbakimi.blogspot.com
teşekürler, hemen geliyorum ziyarete sevgiler
Silne sirin sey olmuslar böyle :) ellerinize saglik
YanıtlaSilteşekkürler gerçekten nefisler :)
Silönce börek çekti canım sonra biraz aşşa indim ki oyyyy.. canım yuvarlak bir şeyler çekiyor diyordum..
YanıtlaSilharika ya löp löp atmalı ağıza ellerine sağlık
afiyet olsun diyelim o zaman hacıı :) mutlaka denemen lazım bunu takipteyim inş kısa sürede görürüm blogun da :)
Sil