18 Kasım 2012 Pazar

Kurdele Pasta




Çok özendim bu pasta için, çok özel  birisi için pişirdim  hazırladım ,heyecanladım. Haber vermeden gittik çaldık kapısını .Açınca hep bir ağız dan  bağırdık SÜPRİİZZZ :)

Annecim daha nice sağlıklı , mutlu yıllara..Doğum günün tekrar kutlu olsun..

Malzemeler 

Yoğurtlu Sade Pandispanya  ( 24 cm lik kalıp için ) 

4 adet yumurta 
4 türk kahvesi fincanı toz şeker
4 türk kahvesi fincanı un
1 türk kahvesi fincanı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı kaynar su 
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya 


Çikolatalı Pastacı Kreması 

3 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı un
3 tatlı kaşığı mısır nişastası 
2 adet yumurta sarısı
200 gr bitter çikolata 

Meyve  
1/2 kilo muz 


Süslemek için 

1 kilo kadar şeker hamuru
renklendirmek için kırmızı gıda boyası 

Yapılışı 

Pandispanya için ; 

Önce şekerle yumurtayı kabarana kadar çırpın kuru malzemeler en son olmak üzere diğer malzemeler teker teker ekleyin. Kelepçeli kalıba boşaltıp 170 derece fırında kürdan testini geçene kadar pişirin. 

Pişip bir gün dinlenen pandispanyanızı yatay olarak 2 ye kesin..


Pastacı Kreması ; 

Çikolata hariç bütün malzemeleri bi tencereye koyup,orta ateşte sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana kadar pişirin.Altını kapattıktan sonra çikolatayı ekleyin tamamen eriyene kadar karıştırın.
Üzeri kabuk tutmadan ara ara karıştırarak soğutun gerekirse mikserle çırpın..

Pastanın Birleştirilmesi 

Servis  yapacağımız tabağın ortasına 24 cm e ayarladığımız kelepçeli kalıbı koyun ve 2 ye ayırdığınız pandispanyanın tek katını içine yerleştirin üzerine pastası kremasından sürüp dilimlediğiniz meyveleri sırayla dizin ( ben muz kullandım ) 
Üzerine çok az daha krema ekleyin ( meyveleri sabitlemek için ) üzerine diğer pandispanyayı ekleyip ince bi tabaka krema sürüp dolapta  biraz dinlendirin  10 dakika kadar 

Dolaptan çıkarttığınız pastayı kelepçeli kalıptan çıkarıp kenarlarına ince bi tabaka pastacı kreması sürüp tekrar dolapta dinlendirin bu arada şeker hamurunu  çok az nişastayla açıp hazırlayın.

Pastanızı dolaptan çıkarıp üzerini şeker hamuruyla kaplayıp dilediğiniz gibi süsleyin..


Afiyet Olsun..  






2 yorum: