22 Kasım 2012 Perşembe

Hindpare



Kış geldi ,havalar baya soğudu yazın sütlü , hafif  tatlıları tercih ederken şimdi şerbetliler daha bi aranıyor sanki..Evde istiyoruz sesleri yükselince yapmamak olmaz, konu komşuya dağıtmamak hiç olmaz :)  

Malzemeler 

250 gr margarin veya tereyağ
2 yumurta ( birisinin sarısı üzeri için ayrılacak )
2 çay bardağı hindistan cevizi
1 çay bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı kadar un 

Şerbeti için 

3 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
2-3 damla limon suyu


Yapılışı 

Karıştırma kabına un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeyi  alıp krema kıvamı alana kadar iyice karıştırın kabartma tozunu ve unu ekleyip iyice yorun.

Ceviz büyüklüğün de parçalar kopartıp yuvarlayın fırın tepsisine dizin.Üzerine yumurta sarısı sürerek 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.

Şerbet malzemelerini tencereye koyup şeker eriyip şerbet kıvam alana kadar pişirin.Tatlı soğuyunca şerbetini döküp üzerine tepsi kapatarak şerbeti iyice çekmesini sağlayın..

Afiyet Olsun.. 





2 yorum: