6 Kasım 2012 Salı

Fırında Etli Güveç



Güveçte pişen yemeklerin tadına doyum olmaz Her zaman yapmadığımız için mi bu kadar tatlı geliyor bilemiyorum.Kurban bayramının üzerinden fazla geçmeden  miss gibi etli bi güveç yapsak diyorum bol sebzeli hatta abartsak bide fırına versek ağır ağır pişse çatalı değdirince dağılsa etler  off,off  :)

Fırına versek demişken yakınlarda bi ekmek fırını varsa onlara güveciniz teslim etmenizi tavsiye ederim. Hemde sizi elektrik faturasından da kurtarmış olurlar öncelikle bu işe gönüllü bi aile üyesi bulmanız lazım tabii.. :) 

İşte tarifi ; 


Malzemeler 

1 kilo kadar kuşbaşı dana eti ( koyun etide olur )
1 büyük  kuru soğan 
3 orta boy patates ( ben miniklerden 5 tane bütün olarak  kullandım )
1 tane havuç
5-6 tane sivri biber
2 tane kabak
2 tane patlıcan 
250 gr kadar taze fasulye
4 tane  domates
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
tuz 
tane karabiber
Yeteri kadar zeytin yağ


Yapılışı

Güveci ateşe koyup etleri suyunu salıp çekene kadar kavuralım ( isterseniz etlerinizi önceden çok az su ile düdüklüde pişire bilirsiniz ) 
üzerine zeytin yağını küp doğradığımız soğanları atın biraz soteleyin sarımsakları ekleyip altını kapatın.

Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın.

Yıkayıp soyup doğradığımız sebzeleri aralara domates serpiştirerek güvece yerleştirin.( eğer eti düdüklüde pişirdiyseniz etin suyunu salçayı ekleyip açın  )
1 su bardağı kadar suya salçayı ekleyip açın tuz ve tane karabiberlerle birlikte güvecin üzerine ekleyin.

Güveci önce ocakta suyu fokurdayana kadar kaynatın eğer kapağı varsa kapağını kapatarak yoksa yağlı kağıtla üzerini sıkı sıkı kapatıp iple bağlayın ve  180 derece fırında 2 saat kadar pişirin..



Afiyet olsun..









3 yorum:

  1. eline sağlık güveç yemeğini bende severim..İzlemeye aldım selamlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Hanife , beğenme sevindim sevgiler

      Sil
  2. Nefi gözüküyor,ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil