15 Mayıs 2012 Salı

Domates Soslu Karışık Kızartma



Sebze severim ama patlıcanın yeri ayrıdır kalbimde :) ama kızartmadan da pek bişey benzemez kerata..
İşte bol patlıcanlı nefis yaz yemeği..

Malzemeler

4 kemer patlıcan
2 kabak
3 patates
5 sivri veya çarliston biber
4 domates
3 diş sarımsak
kızartmak için sıvı yağ
tuz


Yapılışı

Bütün sebzeleri yıkayıp soyup aynı boyutta doğrayın ( ben oldukça küçük doğradım ) kızgın yağda kızartıp isterseniz peçeteye veya bi kevgire çıkartın..

Başka bi tencerede kabuklarını soyup küp küp doğradığınız domatesleri ve sarımsağı pişirmeye başlayın suyunu çekip kıvam alana kadar pişirin damak tadınıza göre tuzunu ekleyin
Kızaran sebzeleri servis tabağına alıp üzerine domates sosunu döküp karıştırın.
Soğuk yada ılık servis yapın..

  • Kızartmanızın yanına acı biberli yoğurt yapa bilirsiniz çok yakışıyor. Bir kase yoğurda dilediğiniz kadar pul biberi ekleyip karıştırın hem rengi hem tadı çok güzel oluyor.
  • Kızartmalarınızı zeytinyağı ile yaparsanız çok daha az yağ çektiğini ve lezzetinin de fark edilir derecede değiştiğini göreceksiniz bende söylemesi :)

Afiyet Olsun..

4 yorum:

  1. yazın en sevdiğim olayıdır bu kızartma!
    bayılırım!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen canım tazeyken ayrı bi gün beklerse ayrı güzel olur :)

      Sil
  2. http://yemegedairhersey.blogspot.com/2012/05/milfoy-etkinligi.html milföy etkinliğine sizi de beklerim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler davetiniz için katılmak isterim bende size kolay gelsin

      Sil