15 Şubat 2012 Çarşamba

Pırasa Dolması



Yapımı zannettiğim kadar zor değildi.Tadına gelince daha çok dolma harcı tadı geliyor insanın ağzına.Tekrar yaparmıyım bilmiyorum ama denemek isteyenler için işte tarifi..

Tarif Emine Beder' den ben biraz değişiklikler yaptım..

Malzemeler

5 -6 tane kalın pırasa

Dolma harcı için ;

1 orta boy soğan
250 gr kıyma
1/2 demet maydanoz
1 çay bardağı pirinç
tuz
karabiber

Sosu için ;

1 çorba kaşığı salça ( ben domates salçası kullandım )
1 çay bardağı sıvı yağ ( ben fındık yağ kullandım )
1 çorba kaşığı tereyağ
tuz
karabiber
1 su bardağı kadar su

Yapılışı

Pırasaların sadece beyaz kısımlarını kesip dış kabuklarını soyalım ve yıkayalım.Ortalama işaret parmağı büyüklüğünde keselim.Dışta 2 - 3 yaprak kalana kadar iç kısımlarını boşaltalım.

Dolmanın harç malzemelerini hazırlayıp karıştıralım.İçlerini boşalttığımız pırasaları dolduralım ve tencereye dizelim.

Tavaya tereyağ sıvı yağı alıp biraz ısınınca salçamızı ekleyip baharatlarını ve suyunu katıp biraz pişirelim ve pırasaların üzerine dökelim.

Ağır ateşte pişirelim..

Afiyet Olsun..

3 yorum:

  1. henüz yapmak nasip olmadı ama mevsimi geçmeden mutlaka yapmak istiyorum,ellerine sağlık eminim nefis olmuştur..

    YanıtlaSil
  2. asucum pırasa dolmasını ilk defa duyuyorum. etkilendim ;)

    sana link vereyim de new girl izle- cvp verdim ama birde burdan yazmak istedim ;)

    http://www.dizimag.com/new-girl

    YanıtlaSil
  3. Anne eli gibi ; yapımı basit zor değil deneyin seversiniz bence..şimdiden afiyet olsun :)


    syhn ;çok isterim izlemek bakalım afacanlar buna ne diyecekler :)

    bu arada etkilenmene etkilendimm :)

    YanıtlaSil