16 Ocak 2012 Pazartesi

Salçalı Biftek


Pek severim yada kim sevmez mi demeliyim.Hemen tarife geçiyorum soğumasın :)


Malzemeler

10 dilim biftek ( kişi sayısına göre değiştire bilirsiniz )
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ ( ben fındık yağı kullandım )
1 yemek kaşığı tereyağ
tuz
karabiber
kırmızı toz biber


Yapılışı

Düdüklü tencereye etler konur kaynar su ekleyip etler pişene kadar az suda haşlanır ( etleri fırına verecek vaktim olmadığı için düdüklü tencere kullandım )

Teflon tavayı ocağa alıp biftekleri önce yağsız olarak biraz çevirin ( haşlama suları gitsin ) tavaya sıvı yağ ve tereyağ ekleyip etleri arkalı önlü kızartın.
Bifteklerin iki yüzüne de tuz , toz kırmızı biber ve karabiberi serpin.

Bir kasede 2 yemek kaşığı salçayı sıcak suyla açın ve etlerin üzerine dökün üzerine ortalama 2 su bardağı sıcak su ekleyip etler sunu çekene kadar pişirin..

Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun ..

3 yorum:

  1. çok severim,pratik ve nefis bir et yemeğidir,elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. tamamdır yarınki menümde bunu görebilirsiniz ;)

    YanıtlaSil
  3. Anne eli gibi ; teşekkürler beyenmenize sevindim..



    Syhn ; adresi şimdiden ver de yolu bulmakta zorlana bilirim biraz :)

    YanıtlaSil