20 Mayıs 2011 Cuma

Çok Çikolatalı Pasta


Sadece ' kırıntısı kalmadı ' desem :) başka söz gerekir mi lezzetini anlatmaya..İşte tarifi


Malzemeler

150 gr margarin
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı kakao ( tepeleme )
1 su bardağı süt
3 yumurta
2 su bardağı un
bir tutam tuz

Orta kreması ve üzeri için ( Çikolatalı Ganaj )

200 gr sütlü çikolata ( bitterde olur )
200 gr krema

Süslemek için

Çilek

Yapılışı

Margarin ve toz şekeri iyice mikserle çırpın (mikseriniz kuvvetli değilse hiç denemeyin margarini iyice yumuşamasını bekleyip önce çırpıcıyla biraz kolaylaştırın )

Kakaoyu ve sütü bir bardakta karıştırıp ekleyin , yumurtaları teker teker kırıp karıştırmaya devam edin.

Kabartma tozu ve tuzu una ekleyip sıvı karışıma ilave edin..

20 cm lik kepeçeli kalıbın sadece tabanını biraz margarin yağlayın üzerine un serpin ( kalıbın kenarlarına taşırmayın kabarmasını engeller )

180 derecelik fırında kurdan testini geçene kadar pişirin. ( İlk 20 dakika pandispanyanın üzerini alüminyum folyo ile kapatın daha ıslak bir pandispanya elde edersiniz sonuçtan memnun kalırsınız eminim )


Çikolatalı ganaj için

Kremayı kaynama noktasına gelene kadar ısıtın ( eğer fazla tutarsanız kremanız kesile bilir ) içine çikolataları parçalayıp ekleyin iyice erimesini sağlayın..Ilınınca buzdolabına kaldırın 3 - 4 saat katılaşmasını bekleyin..

Pandispanyayı ordan kesip arasına 3 - 4 yemek kaşığı ganaj sürüp üzerinide ganajla kaplayın çileklerle süsleyip servis yapın..

Not ; Misafirleriniz için bir gün önceden pişirirseniz daha lezzetli olacaktır pastanız ..


Afiyet Olsun ..




3 yorum:

  1. tatlı krizlerine tatlı çözüm ellerinize sağlık....

    YanıtlaSil
  2. Akdeniz Kızı ; aynen öyle kriz anı için derin dondurucuda bi dilim saklanmalı :)

    YanıtlaSil
  3. Bu kadar güzel olursa kalmaz tabii:))
    Bol çilek ve çikolata ile harika olmuş, ellerinize sağlık olsun.

    YanıtlaSil