Sadece ' kırıntısı kalmadı ' desem :) başka söz gerekir mi lezzetini anlatmaya..İşte tarifi
Malzemeler
150 gr margarin
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı kakao ( tepeleme )
1 su bardağı süt
3 yumurta
2 su bardağı un
bir tutam tuz
Orta kreması ve üzeri için ( Çikolatalı Ganaj )
200 gr sütlü çikolata ( bitterde olur )
200 gr krema
Süslemek için
Çilek
Yapılışı
Margarin ve toz şekeri iyice mikserle çırpın (mikseriniz kuvvetli değilse hiç denemeyin margarini iyice yumuşamasını bekleyip önce çırpıcıyla biraz kolaylaştırın )
Kakaoyu ve sütü bir bardakta karıştırıp ekleyin , yumurtaları teker teker kırıp karıştırmaya devam edin.
Kabartma tozu ve tuzu una ekleyip sıvı karışıma ilave edin..
20 cm lik kepeçeli kalıbın sadece tabanını biraz margarin yağlayın üzerine un serpin ( kalıbın kenarlarına taşırmayın kabarmasını engeller )
180 derecelik fırında kurdan testini geçene kadar pişirin. ( İlk 20 dakika pandispanyanın üzerini alüminyum folyo ile kapatın daha ıslak bir pandispanya elde edersiniz sonuçtan memnun kalırsınız eminim )
Çikolatalı ganaj için
Kremayı kaynama noktasına gelene kadar ısıtın ( eğer fazla tutarsanız kremanız kesile bilir ) içine çikolataları parçalayıp ekleyin iyice erimesini sağlayın..Ilınınca buzdolabına kaldırın 3 - 4 saat katılaşmasını bekleyin..
Pandispanyayı ordan kesip arasına 3 - 4 yemek kaşığı ganaj sürüp üzerinide ganajla kaplayın çileklerle süsleyip servis yapın..
Not ; Misafirleriniz için bir gün önceden pişirirseniz daha lezzetli olacaktır pastanız ..
Afiyet Olsun ..
tatlı krizlerine tatlı çözüm ellerinize sağlık....
YanıtlaSilAkdeniz Kızı ; aynen öyle kriz anı için derin dondurucuda bi dilim saklanmalı :)
YanıtlaSilBu kadar güzel olursa kalmaz tabii:))
YanıtlaSilBol çilek ve çikolata ile harika olmuş, ellerinize sağlık olsun.