7 Aralık 2010 Salı

Portakallı Pırasa


Kerevize bu kadar yakışan portakal pırasayada yakışırmı dediler ? Yakışacak dedim yakıştı :)
Hepimize ilham veren Ağaoğlu pırasaya da ilham oldu.. :) işte nefis tarif..
Malzemeler
1 kilo pırasa
2 ortaboy havuç
1 kahve fincanı pirinç
3 küp şeker
1 çay bardağı zeytin yağ ( ben fındık yağ kullandım )
1 portakal suyu
tuz
Yapılışı
Tencereye zeytinyağını koyup üzerine halka halka doğradığımız havuçları ekleyip kavuralım.. Pırasayı temizledikten ve yıkadıktan sonra istediğiniz büyüklükte doğrayıp havuçlara ekleyelim ve kavurmaya devam edelim..
Üzerine pirinç ,şeker ,tuz ilave edip porkalın suyunuda ekleyelim..Kapağını kapatıp ağır ateşte pırasalar yumuşayana kadar pişirelim..
Gerekirse su ekleyelim..
Afiyet Olsun..

6 yorum:

  1. Hmmmmm
    bunu denemeliyim
    portakallı hiç duymadım..
    Ellerine sağlık..........

    YanıtlaSil
  2. Ben çok seviyorum bu tarifi,önümüzdeki günlerde denemek istiyordum..:)
    Harika bir lezzet,Türkiye bu lezzetten mahrum kalmamalı :)
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. selamlar arkadaşım.kış günlerinin vazgeçilmezi bir lezzet.ellerine sağlık.sevgiler gönderiyorum.çok leziz görünüyor.zaten çok severim...

    YanıtlaSil
  4. pırasamda yenı bıttı tuh..
    bıırdahakıne mutlaka deneyecegım merak ettım portakalın verdıgı tadı..
    elınıze saglık guzel fıkır..

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık canım,dün bende limonlu limonlu yaptım:)

    YanıtlaSil
  6. Sebzelere en çok yakışan meyve. Pırasa da çok iştah açıcı duruyor açıkcası, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil