Kerevize bu kadar yakışan portakal pırasayada yakışırmı dediler ? Yakışacak dedim yakıştı :)
Hepimize ilham veren Ağaoğlu pırasaya da ilham oldu.. :) işte nefis tarif..
Malzemeler
1 kilo pırasa
2 ortaboy havuç
1 kahve fincanı pirinç
3 küp şeker
1 çay bardağı zeytin yağ ( ben fındık yağ kullandım )
1 portakal suyu
tuz
Yapılışı
Tencereye zeytinyağını koyup üzerine halka halka doğradığımız havuçları ekleyip kavuralım.. Pırasayı temizledikten ve yıkadıktan sonra istediğiniz büyüklükte doğrayıp havuçlara ekleyelim ve kavurmaya devam edelim..
Üzerine pirinç ,şeker ,tuz ilave edip porkalın suyunuda ekleyelim..Kapağını kapatıp ağır ateşte pırasalar yumuşayana kadar pişirelim..
Gerekirse su ekleyelim..
Afiyet Olsun..
Hmmmmm
YanıtlaSilbunu denemeliyim
portakallı hiç duymadım..
Ellerine sağlık..........
Ben çok seviyorum bu tarifi,önümüzdeki günlerde denemek istiyordum..:)
YanıtlaSilHarika bir lezzet,Türkiye bu lezzetten mahrum kalmamalı :)
sevgiler..
selamlar arkadaşım.kış günlerinin vazgeçilmezi bir lezzet.ellerine sağlık.sevgiler gönderiyorum.çok leziz görünüyor.zaten çok severim...
YanıtlaSilpırasamda yenı bıttı tuh..
YanıtlaSilbıırdahakıne mutlaka deneyecegım merak ettım portakalın verdıgı tadı..
elınıze saglık guzel fıkır..
ellerine sağlık canım,dün bende limonlu limonlu yaptım:)
YanıtlaSilSebzelere en çok yakışan meyve. Pırasa da çok iştah açıcı duruyor açıkcası, ellerinize sağlık.
YanıtlaSil