30 Nisan 2010 Cuma

Bezelyeli Tavuk



Blog yazmanın en güzel yanı akşam kim ne yiğcek az çok bilirsiniz :) Bilmem anlata bildim mi :)


Malzemeler

7 adet tavuk baget
1 orta boy havuç
2 orta boy patates
1 iri soğan
1 büyük kase bezelye
1 defne yaprağı
50 gr margarın
1/2 çay bardağı fındık yağ
1 yemek kaşığı salça
tuz
karabiber
pul biber


Yapılışı

Bagetleri yıkayıp haşlanması için tencereyi yeteri kadar su doldurup ocağa alıyoruz,Haşlama suyuna yarım limon bir bütün soğan ekleye bilirsiniz.( ben genelde tavuk yaparken hep önceden haşlarım böylelikle suyundada faydalanmış olurum )

Başka bir tencerede küp soğradığımız soğanları yağla birlikte pembeleşene kadar kavuruyoruz.Salçayı ekliyoruz , yarım ay doğradığımız havuçları ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.Üzerine bezelyeleri ve patatesleride ekleyip hepsini su koymadan bi çeviriyoruz.

Haşlanmış tavukları tencereye dizip üzerine tuz karabiber pul biber ve defne yaprağını ekleyip yeteri kadar su ekliyoruz..


  • Servis yapmadan önce borcama alıp biraz fırında kızarmasnı sağlaya bilirsiniz.
  • Bağetlerin uclarını aliminyum folyaya sarıp şık laştıra bilirsiniz
  • Üzerine kaşar rendeleye bilirsiniz

Afiyet Olsun..

8 yorum:

  1. Canım ellerine sağlık harika olmuş hayırlı cuma
    lar öpüyorum...

    YanıtlaSil
  2. Ozaman ben geliyorum:)ellerine sağlık çok severim.Bilmem anlata biliyormuyum:))

    YanıtlaSil
  3. Teşekkürler Derya cım ,seninde cuman mübarek olsun öptüümm...

    YanıtlaSil
  4. Hemen gelin valla ,ne iyi olur gayet iyi anladım canım pazara az kaldı fazla yememek lazım he hheee :)

    YanıtlaSil
  5. harika olmuş ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  6. ooo ellerine sağlık,yanında pilav da varmıydı? :)

    YanıtlaSil
  7. teşekkürler umutluhayat,evet pek lezziz di :)

    Pilavsız olurmu Behiyecim ,olmamı :)

    YanıtlaSil
  8. Harika görünüyor ellerinize saglik. Sevgiler.

    YanıtlaSil