Blog yazmanın en güzel yanı akşam kim ne yiğcek az çok bilirsiniz :) Bilmem anlata bildim mi :)
Malzemeler
7 adet tavuk baget
1 orta boy havuç
2 orta boy patates
1 iri soğan
1 büyük kase bezelye
1 defne yaprağı
50 gr margarın
1/2 çay bardağı fındık yağ
1 yemek kaşığı salça
tuz
karabiber
pul biber
Yapılışı
Bagetleri yıkayıp haşlanması için tencereyi yeteri kadar su doldurup ocağa alıyoruz,Haşlama suyuna yarım limon bir bütün soğan ekleye bilirsiniz.( ben genelde tavuk yaparken hep önceden haşlarım böylelikle suyundada faydalanmış olurum )
Başka bir tencerede küp soğradığımız soğanları yağla birlikte pembeleşene kadar kavuruyoruz.Salçayı ekliyoruz , yarım ay doğradığımız havuçları ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.Üzerine bezelyeleri ve patatesleride ekleyip hepsini su koymadan bi çeviriyoruz.
Haşlanmış tavukları tencereye dizip üzerine tuz karabiber pul biber ve defne yaprağını ekleyip yeteri kadar su ekliyoruz..
- Servis yapmadan önce borcama alıp biraz fırında kızarmasnı sağlaya bilirsiniz.
- Bağetlerin uclarını aliminyum folyaya sarıp şık laştıra bilirsiniz
- Üzerine kaşar rendeleye bilirsiniz
Afiyet Olsun..
Canım ellerine sağlık harika olmuş hayırlı cuma
YanıtlaSillar öpüyorum...
Ozaman ben geliyorum:)ellerine sağlık çok severim.Bilmem anlata biliyormuyum:))
YanıtlaSilTeşekkürler Derya cım ,seninde cuman mübarek olsun öptüümm...
YanıtlaSilHemen gelin valla ,ne iyi olur gayet iyi anladım canım pazara az kaldı fazla yememek lazım he hheee :)
YanıtlaSilharika olmuş ellerinize sağlık
YanıtlaSilooo ellerine sağlık,yanında pilav da varmıydı? :)
YanıtlaSilteşekkürler umutluhayat,evet pek lezziz di :)
YanıtlaSilPilavsız olurmu Behiyecim ,olmamı :)
Harika görünüyor ellerinize saglik. Sevgiler.
YanıtlaSil