30 Mart 2010 Salı

Etli Mantar Sote


Akşam yemeklerinizde hatta misafir davetlerinizde ana yemek olarak çıkarabileceğiniz çok lezzetli bir tarif, mantar sevenlerin dikkatine :)

Malzemeler

1/2 kilo mantar
250 gr kuşbaşı et
1 orta boy havuç
2 tane çarliston biber
1 orta boy kuru soğan
50 gr margarin

tuz
karabiber
pul biber
Yapılışı

Etleri düdüklü tencerede az suda pişirin,Bir tencereye önce margarini eritip kızdırın küp küp doğradığımız soğanları ekleyip kavurun etlerin suyunu süzüp ekleyin biraz soteleyin , havuçları ,biberleri yarım ay şeklinde doğrayıp ekleyin soteleyin..

Bu arada mantarları yıkayıp onları da 2 ye 3 bölün tencereye ekleyin suyunu salıp tekrar çekince tuz , pul bibier ve karabiber ekleyin..

Eğer suyu çok az gelirse etleri pişirdiğiniz sudan ekleye bilirsiniz..

Afiyet Olsun..

4 yorum:

  1. Ne kadar büyük bir tesadüf işyerinde öğlen yemeğinde yedik:) Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. canım ellerine sağlık bende mantara bayılırım.
    ben genelde tavukla yapıyorum etle de güzel olurr.

    YanıtlaSil
  3. eline sağlık.. süper görünüyor...

    YanıtlaSil