Akşam yemeklerinizde hatta misafir davetlerinizde ana yemek olarak çıkarabileceğiniz çok lezzetli bir tarif, mantar sevenlerin dikkatine :)
Malzemeler
1/2 kilo mantar
250 gr kuşbaşı et
1 orta boy havuç
2 tane çarliston biber
1 orta boy kuru soğan
50 gr margarin
tuz
karabiber
pul biber
Yapılışı
Etleri düdüklü tencerede az suda pişirin,Bir tencereye önce margarini eritip kızdırın küp küp doğradığımız soğanları ekleyip kavurun etlerin suyunu süzüp ekleyin biraz soteleyin , havuçları ,biberleri yarım ay şeklinde doğrayıp ekleyin soteleyin..
Bu arada mantarları yıkayıp onları da 2 ye 3 bölün tencereye ekleyin suyunu salıp tekrar çekince tuz , pul bibier ve karabiber ekleyin..
Eğer suyu çok az gelirse etleri pişirdiğiniz sudan ekleye bilirsiniz..
Afiyet Olsun..
ellerinize sağlık
YanıtlaSilNe kadar büyük bir tesadüf işyerinde öğlen yemeğinde yedik:) Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık bende mantara bayılırım.
YanıtlaSilben genelde tavukla yapıyorum etle de güzel olurr.
eline sağlık.. süper görünüyor...
YanıtlaSil