5 Nisan 2010 Pazartesi

Sütsan Kek



Tadı damağımızda kalan,kırıntısı bile kalmayan en kısa zamanda tekrarlanıcak olan kaf dağının arkasından zümrüt ü anka kuşunun kanadından gelen bir tarif .. :) Pek övdüm eminim
şimdi herkes mutfakta dır mikserler hazır mı başlayın çırpmaya .... :)


Malzemeler

3 yumurta
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı erimiş margarin
1 su bardağı süt
1 su bardağı un
2 su bardağı pirinç unu
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
2 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı soğuk şekerli süt ( üzerine dökmek için )

Yapılışı

Yumurtaları şekerle birlikte beyazlaşıp köpürene kadar çırpıyoruz.Diğer malzemeleri tek tek ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.

Margarinle yağlayıp un serptiğimiz kalıba döküyoruz 180 derecede kurdan testini geçene kadar pişiriyoruz.

Soğuk şekerli sütü sıcak kekin üstüne gezdirip kalıbından soğuduktan sonra servis yapıyoruz


Afiyet Olsun..

8 yorum:

  1. ellerine sağlık canımmm
    nefis görünüyor nefiss
    öpüyorummm

    YanıtlaSil
  2. Sağol cicim Zeynep , özledim valla neyseki kumpir yemeğe az kadı :)

    YanıtlaSil
  3. Biliyor musunuz? Bugun sırf bu kek için bloğunuzun linkini klasörüme sürüklemiştim. Sıcak kakaolu keki sütle yemeyi çok severim çünkü. Meğer kalbim temişmiş, bloğumda yerini aldı. Yapmak istediğim zaman klasör karıştırmama gerek kalmadı :) Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Tabi siz soğutup servis ediyormuşsunuz ama ben sıcak yerim.

    YanıtlaSil
  5. süper görünüyor, ellerine sağlık :))

    YanıtlaSil
  6. Çok sevindim Hümeyra inşallah yapıp yedikçe beni hatırlarsın:) şimdiden afiyet olsun

    sıcak sıcak da değişik bi lezzet olabilir denemekte fayda var ..

    sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Nilay , beğenmene çok sevindim sevgiler..

    YanıtlaSil
  8. ellerinize sağlık çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil