Tadı damağımızda kalan,kırıntısı bile kalmayan en kısa zamanda tekrarlanıcak olan kaf dağının arkasından zümrüt ü anka kuşunun kanadından gelen bir tarif .. :) Pek övdüm eminim
şimdi herkes mutfakta dır mikserler hazır mı başlayın çırpmaya .... :)
Malzemeler
3 yumurta
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı erimiş margarin
1 su bardağı süt
1 su bardağı un
2 su bardağı pirinç unu
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
2 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı soğuk şekerli süt ( üzerine dökmek için )
Yapılışı
Yumurtaları şekerle birlikte beyazlaşıp köpürene kadar çırpıyoruz.Diğer malzemeleri tek tek ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
Margarinle yağlayıp un serptiğimiz kalıba döküyoruz 180 derecede kurdan testini geçene kadar pişiriyoruz.
Soğuk şekerli sütü sıcak kekin üstüne gezdirip kalıbından soğuduktan sonra servis yapıyoruz
- 57. Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği ne yolluyorum Hümeyranın yeri 'ne kolay gelsin ...
Afiyet Olsun..
ellerine sağlık canımmm
YanıtlaSilnefis görünüyor nefiss
öpüyorummm
Sağol cicim Zeynep , özledim valla neyseki kumpir yemeğe az kadı :)
YanıtlaSilBiliyor musunuz? Bugun sırf bu kek için bloğunuzun linkini klasörüme sürüklemiştim. Sıcak kakaolu keki sütle yemeyi çok severim çünkü. Meğer kalbim temişmiş, bloğumda yerini aldı. Yapmak istediğim zaman klasör karıştırmama gerek kalmadı :) Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilTabi siz soğutup servis ediyormuşsunuz ama ben sıcak yerim.
YanıtlaSilsüper görünüyor, ellerine sağlık :))
YanıtlaSilÇok sevindim Hümeyra inşallah yapıp yedikçe beni hatırlarsın:) şimdiden afiyet olsun
YanıtlaSilsıcak sıcak da değişik bi lezzet olabilir denemekte fayda var ..
sevgiler
Nilay , beğenmene çok sevindim sevgiler..
YanıtlaSilellerinize sağlık çok güzel görünüyor
YanıtlaSil