14 Ocak 2010 Perşembe

Tramisu


Eşimin mesai arkadaşının doğum günü olunca pasta yapmak farz oldu.Ben doğum gününe daha uygun bir pasta yapmak istedim ama eşim illa tramisu deyince işin rengide değişti. Boll kahveli bir tramisu yapıverdim..
Şu an elimde kocaman bir liste var herkes doğum tarihlerini yazmış, gerçek tramisu böyle yapılmaz yok mascarpone lazım , yok kedidili olası gerekli, alkolsuz olmaz diyenlere kapak olsun :) Yıllardır yaptığım sorunsuz bir tarif bilginize...


Malzemeler

1 tane pasta tabanı kakolu

Islatmak için

1 yemek kaşığı sade nescafe
1 kupa sıcak su
1 yemek kaşığı toz şeker

Kreması için

3 su bardağı süt
2 yumurta sarısı
4 yemek kaşığı un ( tepeleme )
2 paket vanilya
1 pk labne peyniri (200 gr )
1 su bardağı toz şeker

Üzeri için

Toz kakao

Damla çikolata



Yapılışı
Pasta tabanının alt katını kelepçeli bir kalıbın içine yerleştirin bir kupa sıcak suyun içinde tepeleme ( yoğun kahve aroması sevenler için ) bir yemek kaşığı nescafeyi ve toz şekeri eritip pasta tabanının alt katına ıslanmamış yer kalmayacak şekilde kaşık yardımıyla gezdirin kupanın yarısını üst kat için saklayın

Krema için tencereye sütü şekeri unu yumurta sarılarını koyup karıştırarak pişirin inmesine yakın 2 paket vanilyayı ekleyin iyice soğutun 1 paket labne peynirini içine ekleyip ister mikserle ister tel çırpıcıyla pürüzsüz olana kadar karıştırın

Kahveyle ıslattığımız pasta tabanına soğumuş kremanın yarısından fazlasını dökün kalan pasta tabanının kremanın üstüne kapatın kalan nescafeyle üst katınıda ıslatın kalan kremayıda üzerine döküp düz bir zemin olana kadar düzeltin bozdolabında iyice soğumasını bekleyin üzerine bolca kakao serpin damla çikolataylada süsleyin..

Bir gece dolapta dinlenirse çok daha lezzetli olur..

Afiyet Olsun...



3 yorum: