11 Ocak 2010 Pazartesi

Etli Portakallı Kereviz




Lüks lokantalardaki gibi kocaman tabağın ortasında bir yemek kaşığı yemek kenarlarında yenir yenmez süslerle doldurulmuş tabakları anımsattı dimi.Bu minicik yemekler bulunan tabaklar dünya paradır o lüks lokantalarda..

Arkadaşınız o lokantalara gönderme yapmak istediğiniden değil koca bir tencere yemekten yanlızca bu kadarı kaldığı için böyle bu resimle çıktı karşınıza..

Ama aile efradından tam not aldığı için kereviz im hemen tarife geçiyorum


Malzemeler

1 kg kereviz
300 gr kuşbaşı et ( koyun eti kullandım yağsız )
1 büyük soğan
2 portakal
2 havuç
1 çay bardağı kadar sıvı yağ
tuz


Yapılışı

Eti düdüklü tencerede yumuşacık olana kadar az suyla haşlayın.

Tencereye sıvı yağı koyup küp küp doğradımızı soğanı ekleyip kavuralım kavrulan soğanlara 2 tane yuvarlar dilimlediğimiz havuçları ekleyip onarıda çevirelim ( böylelikle yemekte daha çabuk pişiyorlar ) iyice haşlanmış kuşbaşı etlerimizi ekleyip onlarlada biraz kavuralım

Kabuklarını soyduğumuz kerevizleri istediğimiz büyüklükte küp küp doğrayalım ve tenceremize ekleyelim biraz daha çevirip 2 portakal suyunu sıkıp üzerlerine dökelim eğer gerekirse bir çay bardağı kadar su ekleyip tuzunu ayarlayalım istediğiniz dirilikte pişince altını kapalım

  • Ben tüm yemeklerimi kavurarark yaparım nohut bile yapacaksam onuda yağda etle soğanla döndürüm suyunu öyle eklerim lezzeti daha farklı oluyor,genelde yemeklerimi beğenirler efenim :)

Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder