Oğlum doğum günü için hazırladım bu fokları, bıyıklarından dolayı Yasemin bunlar İtalyan mı diye sordu biraz melezlik var bana da öyle geldi :)
Malzemeler
1 paket margarin ( ben teremyağ kullandım )
1 su bardağı pudra şekeri
2 paket vanilya
1 su bardağı buğday yada mısır nişastası
2 -2 ,5 su bardağı un
Süslemek için
1 avuç kadar damla çikolata ( gözler ve burun için)
1 yemek kaşığı kadar erimiş çikolata ( kaş ve bıyık için )
1 yemek kaşığı pudra şekeri ( fırından çıktıktan sonra yeni kar a bulanmış görünümü vermek için )
Yapılışı
Öncelikle oda ısısında margarini pudra şekeri ile krema kıvamına gelene kadar karıştırın
Yavaş yavaş unu dökün vanilyaları ekleyin,elinize yapışmayacak bi hamur elde edin..
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parça koparıp elinizle yuvarlak yapın tam bitiş noktasına yakın parmağınızla bastırınca fok balığının kafası meydana çıkmış oluyor.
Uygun yerlere gözler ve burun için damla çikolata yerleştirin ( fırına girince erimiyor tecrübeyle sabittir :)
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizin,önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzerleri beyaz kalacak şekilde pişirin
Fırından çıkında oda sıcaklığına gelinceye kadar bekleyin önce kafalarına bir fırça yardımıyla pudra şekeri sürün erimiş çikolataylada kaş ve bıyıkları bir kürdan yardımıyla çizin
Bir gün beklerse tadı çok daha güzel oluyor..
Afiyet Olsun...
- Tarif için Acemi Şef e teşekkürler ( ben nişasta ekledim sadece kıyır kıyır oldu )
Çokkk şeker olmuş bunlar ya nsıl kıyıp yicez bu şirinleri...
YanıtlaSilellerine sağlık arkadaşım çok güzel olmuşşşşşşş
çok lezzetli görünüyorlar. yazının sonundai fok da çok şirin.
YanıtlaSil:)Bayıldım bu foklara!Çok şirinler,ellerinize sağlık..
YanıtlaSilYıldız aynen katılıyorum işin içine kaş göz girince bi acayıp oluyo ama kırıntısı bile kalmadı :)
YanıtlaSilteşekkürler dshandmade,Allah ne güzel yaratmış..sevgiler
YanıtlaSilteşekkürler mosguito,pek şirin italyan foklar bunlar :)
YanıtlaSil