28 Haziran 2009 Pazar

Kakaolu Islak Kurabiye



Bizim evde oldukça popüler bi kurabiyedir.Şerbetinden dolayı hafif browni tadında, yoğun kakao sevenler için kaçırılmaması gereken bir lezzet..


Malzemeler

3 yemek kaşığı Kakao
1/2 paket margarin ( oda sıcaklığında )
1 yumurta
1 paket Kabartma Tozu
1 paket Vanilya
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı toz şeker
Un ( 3,5 su bardağı kadar )

Üzerini süslemek için

Hindistan cevizi yada çekilmiş antep fıstığı

Şerbeti için

3 çay bardağı toz şeker
3 çay bardağı su


Yapılışı


Şerbet için bütün malzemeler kücük bir tencereye koyup, bir taşım kaynatın. Yogunlasan şerbeti iyice soğutun.

Hamur malzemelerini karistirip, aldigi kadar unla yumusak bir hamur elde edin. İstediginiz büyüklükte toplar yapip, üzerine hafifçe bastirarak, yağli kağit serilmiş fırın tepsisine dizip, 200 derecede üzeri çatlayana kadar pisirin.

Fırından çıkarır çıkarmaz kurabiyeleri soğuk şerbetin içine hızlıca batırıp çıkartın..

Afiyet Olsun...








2 yorum:

  1. ben normalde fazla kakao sevmem hatta hatta bu zenci kurabiyeleri görünce yiyemeyeceğimi düşünmüştüm( bu bir itiraf:))ama önyargılı olmamak lazım sözüne o gün katıldım (buda bir itiraf) tadına bakınca kaç tane olduğunu saydım :)ellerine sağlık canım kardeşim..

    YanıtlaSil
  2. Artık gizli tarifi biliyorsun senin elindede yeriz inşallah :)

    YanıtlaSil