6 Temmuz 2009 Pazartesi

Koruklu Bamya


Birkaç günlük kaçamaktan sonra bilgisayarımın başındayım tekrar annemin habersizce tatile çıkmasıyla bizde ona katıldık oğlumla, tatil derken evdeydik ama bi arada olmak bize çok iyi geldi..

Blog arkadaşlarımı ziyaret ettim herkesde bi rehavet var sıcak bunalttı birden kışın soğuk , yazın sıcak diyen insan oğlu memnuniyetsizliğini güneşin yakıcı ışıklarıyla zirveye taşıdı ..

Annemde kaldığım günlerde hiç boş durmadık günlerimiz çoğunu görev mahalimizde yani mutfakta geçirdik ama bu kısa tatile küçük bir piknikle bir kanlıca gezisi sığdırdık..

Mutfak sohbetlerini bilirsiniz , ince belli bardakta içilen 9 tokmaklı çay yada yanında kuş lokumu ve keyfinden köpük köpük olmuş nefis kokulu türk kahvesi..

Tabi bu mutfaktan çıkan keyifli yemekler işte onlardan bir tanesi ...


Malzemeler

250 gr kıyma
1 baş soğan
1/2 kg bamya
2 tane olgun domates
1 yemek kaşığı salça
1 salkım koruk ( yada yarım limon )
1 yemek kaşığı margarin
1/2 çay bardağı sıvı yağ
tuz

Yapılışı

Tencereye sıvıyağ ve margarin konur üzerine küp küp doğranmış soğan eklenir pembeleşene kadar kavurulur,
Kıymada rengi değişip kum gibi olana kadar kavurulur,salça ve kabukları soyulup küp küp doğranmış domatesler eklenir bu esnada iyice yıkadığımız koruk salkımı tencernin kapağı yada düz bir tabakla biraz bastırılır üzüm tanelernin ezilmesi sağlanır..




Koruk salkımı bütünüyle yemeğin ortasına eklenir..


Üzerine bamyalarda eklenir



Çok az su ve tuz ilave edildikten sonra tencerenin kapağı kapatılır bamyalar iyice yumuşayana kadar pişirlir..
Afiyet Olsun..
  • Bamya ayıklandıktan sonra buzbolabında biraz bekletilirse istenmeyen salgısından kurtulmuş olursunuz tabi soyma işlemininde muntazam yapılması şartıyla..
  • Ne yazıkki yemeğin pişmiş halini çekmeye yetişemedim , kapışıldı :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder