26 Mayıs 2009 Salı

Çatal


Sizlerle birşeyler paylaşmaya başladığımdan beri mutfakta yaptığım şeyleri tekrar yapmak yerine( her nekadar canım açma yapmak istesede) değişik bişey yap açmayı yeni yayınladın diyen sese kulak verir oldum .İlk yazılarımda olduğu gibi içimdeki editör hala yaşıyor :)

Malzemeler

250 gr eritilmiş ılıtılmış margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı mahlep
1 yumurta ( beyazı içine sarısı dışına )
1,5 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
un ( 5 su bardağı kadar )
üzeri için çörek otu

Yapışılı

Un hariç bütün malzemeleri bir kaba koyup tuz ve mahlep iyice eriyene kadar elinizle karıştırın.Temkinli bir şekilde unu ve kabartma tozunu ekleyin ele yapışmayan bir hamur elde edin.
Hamuru buzdolabında ortalama 1 saat kadar bekletin.Çıkarınca tekrar yoğurun yumuşayacaktır.Küçük bir limon kadar parçalar koparıp hamurdan rulo şeklinde şerit yapıp iki ucunu birleştirin baş kısmınıdı birleştirince çatal formunu alacaktır.

Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin 200 derecede altı üstü kızarana kadar ( ortalama yarım saat ) pişirin..

Ağızda dağılan kıyır kıyır çatallarınız hazır.

Afiyet Olsun...


4 yorum:

  1. ben bu çatallardanda yedim şanslıyım evet kabul ediyorum:) kardeşimin becerikli olması benim kabahatim olmadığı gibi benimde aynı başarıyı göstermemi gerektirmez:)) böylede işin içinden çıkılır:)) canım bi daha ne zaman yapcan bunlardan hangisi olsa olur farketmez:)))

    YanıtlaSil
  2. Canım kardeşim bu eğelceli yorumlarınla bloğuma neşe katıyorsun..Sen ne zaman istersen o zaman yaparım ..

    YanıtlaSil
  3. Çatalı çok severim,üniversitedeyken devamlı yerdim.Sonra pek aklıma gelmemeye başlamıştı.Bu tarif güzel olacağa benziyor,tutturabilir miyim acaba?:)

    YanıtlaSil
  4. Kesin tutturursun tek püf noktası hamurun dinlenmesi pürüssüz yumuşacık bi hamur oluyor mutlaka dene derim.eskiden yediklerini aratmıcak eminim :)

    YanıtlaSil