27 Nisan 2009 Pazartesi

Arnavut Ciğeri



























Çookk severim,ama itiraf etmek gerekirse Edirne'de yediğim ciğerin tadını bulamıyorum evde yaptıklarımızda.

Yiğyenler bilirler onlar uzun şeritler halınde kesiyorlar tadı enfes cips gibi kıtır kıtır oluyor.
Resimde gördüklerinizde pek fena değildi hani,hemen tarife geçiyorum..


Malzemeler

1/2 kg dana ciğer küp küp doğranmış
1 su bardağı un
3 orta boy patates küp küp doğranmış
kızartmak için bolca sıvıyağ
tuz


Yapılışı

Önce patateslerimizi kızartıp servis yapıcağımız borcama boşaltıyoruz.Sonra ciğerleri pişiriyoruzki yağımız kirlenmesin kokmasın..

Küp küp doğranmış ciğerler bir kaba boşaltıyoruz( ben hiç yıkamadan yapıyorum aslında püf noktasıda bu yumuşacık oluyor) Üzerine unu ekleyip güzelce harmanlıyoruz.

Ciğerleri bir süzgeç yada kevgire aktarıp fazla unun dökülmesini sağlıyoruz.
Kızartma tenceremize bolca sıvıyağ koyup iyice ısıtıyoruz.

Ununu süzdüğümüz ciğerleri sıvıyağa atıp bir kaç dakika kızartıyoruz bu aşama önemli bir kaç partiye bölünki kızartma yapınız yağ soğumasın.Fazla kızartırsanızda kayış gibi olabilir.Zaten renginden hemen anlaşılıyor.Tuzunu serpip karıştıyoruz.

Afiyet Olsun...

4 yorum:

  1. Ben de çok sevverim arnavut ciğerini ama Edirnedekiler tava ciğeri oluyor. Bundan farklı.Ben ikisini de çok severim.

    YanıtlaSil
  2. Ciğeri çok severim ama güvenipte alacak bir yer bulamam bir türlü ellerinize sağlık şimdi nasıl canım istedi

    YanıtlaSil
  3. Kendimce ; biraz gözümüzü yummmak gerekiyor sakatat alırken.Bazı mikroplarda vücuda yararlı demekte fayda var :)

    YanıtlaSil
  4. Tarifsiz tarifler çok teşekkürler...

    YanıtlaSil