27 Nisan 2009 Pazartesi

Soğan Piyazı



Tam adımı bulamadım bilenler yazsın lütfen rahmetli babacım çok güzel yapardı.Tadı hala damağımda..


Malzemeler

2 orta boy soğan
1 yemek kaşığı sumak
1/2 demet maydanoz
tuz

Yapılışı

Soğanları ortadan ikiye kesip oldukça ince ince doğruyoruz.Süzgeçe aktarıp musluğun altında yıkıyoruz hafif ovalayarak.

Sularını iyice süzdürdükten sonra soğanların üzerine sumak serpip karıştırıyoruz.Maydanozları ince ince kıyıp ekliyoruz çok az tuzda ekleyip karıştırıyoruz.

Balıkların et yemeklerinin yanında çok güzel gidiyor.Soğanları yıkadığımız içinde çok fazla kokmuyorlar..


Afiyet Olsun..

2 yorum:

  1. biz antakyada zerzevat deriz şiş kebabının yanında çok güzel olur sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Yorumun için teşekkürler bayılırım şiş kebaba soğansız tadı çıkmaz :)

    YanıtlaSil