21 Nisan 2009 Salı

Portakal Reçeli


En çok sevdiğim reçellerden bir tanesidir.Aslında pek ayırt etmem ama portakalın ayrı bir yeri var gibi..

Malzemeler

1 kg kalın kabuklu portakal
1 kg toz şeker
1/2 limon suyu

Yapılışı

Portakalların kabuklarını her zaman soyduğumuz gibi soyalım (önce üstünden bir yuvarlak kesip kenar kabuklarına çizikler atıp bir kaç dilim kabuk çıkartalım )

Kabuklarda fazla beyaz kısımları varsa bıçakla ayıklayalım.Kabukları kibrit çöpü gibi keselim .
Tencere kestiğimiz kabukların üzerini örtecek kadar su ekleyip kabukların acı suyunu gidermek için kaynatalım.
Bu işlemi bir kaç kez tekrarlayalım

Soyduğumuz portakalları rondodan geçirelim yada küçük küçük doğrayalım.

Acı suyu çıkan portakal kabuklarına rondodan geçirdiğimiz portakallarıda ekleyip,toz şekeride katıp kısık ateşte pişirelim suyunu şekip istenilen kıvama gelince limon suyunu katalım.Bir iki taşım daha kaynattıktan sonra ılık olarak kavonozlara dolduralım.
Serin bi yerde muhafa edelim.


Afiyet Olsun..



4 yorum:

  1. afiyet olsun ve elinize saglik.. receli tutturmak zordur aslinda... ve kahvaltilarin vazgecilmezi.. sevgiler, medinem

    YanıtlaSil
  2. Bencede tuturmak zor ama saklamakda bi okadar zor oluyor şekerini fazla koyunca sorun yok ama çok şekerlide sağlıklı değil birde meyvenin tadını alamıyorum ben velhasıl yemesi keyifli yapması zahmetli saklamsı dertli bişey :)

    YanıtlaSil
  3. Valla ne güzel anlatmışsın, hemen yapasım geldi. Bir cesaret girişirim belki:)))

    YanıtlaSil
  4. Kalın kabuklu portakal pek kalmadı son portakalları kaçırma derim ipekcim :)

    YanıtlaSil