21 Nisan 2009 Salı
Portakal Reçeli
En çok sevdiğim reçellerden bir tanesidir.Aslında pek ayırt etmem ama portakalın ayrı bir yeri var gibi..
Malzemeler
1 kg kalın kabuklu portakal
1 kg toz şeker
1/2 limon suyu
Yapılışı
Portakalların kabuklarını her zaman soyduğumuz gibi soyalım (önce üstünden bir yuvarlak kesip kenar kabuklarına çizikler atıp bir kaç dilim kabuk çıkartalım )
Kabuklarda fazla beyaz kısımları varsa bıçakla ayıklayalım.Kabukları kibrit çöpü gibi keselim .
Tencere kestiğimiz kabukların üzerini örtecek kadar su ekleyip kabukların acı suyunu gidermek için kaynatalım.
Bu işlemi bir kaç kez tekrarlayalım
Soyduğumuz portakalları rondodan geçirelim yada küçük küçük doğrayalım.
Acı suyu çıkan portakal kabuklarına rondodan geçirdiğimiz portakallarıda ekleyip,toz şekeride katıp kısık ateşte pişirelim suyunu şekip istenilen kıvama gelince limon suyunu katalım.Bir iki taşım daha kaynattıktan sonra ılık olarak kavonozlara dolduralım.
Serin bi yerde muhafa edelim.
Afiyet Olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
afiyet olsun ve elinize saglik.. receli tutturmak zordur aslinda... ve kahvaltilarin vazgecilmezi.. sevgiler, medinem
YanıtlaSilBencede tuturmak zor ama saklamakda bi okadar zor oluyor şekerini fazla koyunca sorun yok ama çok şekerlide sağlıklı değil birde meyvenin tadını alamıyorum ben velhasıl yemesi keyifli yapması zahmetli saklamsı dertli bişey :)
YanıtlaSilValla ne güzel anlatmışsın, hemen yapasım geldi. Bir cesaret girişirim belki:)))
YanıtlaSilKalın kabuklu portakal pek kalmadı son portakalları kaçırma derim ipekcim :)
YanıtlaSil