13 Mart 2009 Cuma

Saçlarımıza Bakalım

Her kadının zinetidir saçları , bakımlı , parlak ve canlı en önemliside gür saçlarımızın olması için bir kaç ip ucu yazmak istedim.Bitki konusunda en çok beğenerek takip ettiğim isimlerden bir tanesi Suna Dumankaya biraz araştırdıktan sonra sizler için bilgi edindim hepsini yazıyorum işinize yarıyacağına eminim

Bu tariflerin hepsi Suna Dumankaya 'ya ait güvenle uygulaya bilirsiniz ..

Hepimizin sorunu Kepek için :

1 fincan maden suyu, 1 çorba kaşığı elma sirkesi, 1 çorba kaşığı polen tozu, 1 çay kaşığı deniz tuzunu karıştırıp saçınızda 1 saat bekletip ve sonra yıkayın.

Saç dökülmesini durdurmak ve yeni saç oluşumu için :

150 gr. sığır iliğini makarna gibi haşlayıp süzün. Ardından 100 gr. hindistancevizi yağı ve bir tatlı kaşığı defne tohumu yağını karıştırın. Karışımı ılık haldeyken saç diplerinize sürün. Bu uygulamayı haftada bir kere yapmanız yeterli olacaktır.

İnce telli saçları kuvvetlendirmek için

2 adet bıldırcın yumurtası, 1 fincan zeytinyağı, 1/2 limon suyu, 1 tatlı kaşığı öğütülmüş maydonoz tohumunu karıştırın. Saçınıza sürerek 1 saat bekletin.

Saç dökülmesi için :

1 tatlı kaşığı kekik yağı, eşit miktarda zeytinyağı, hint yağı ve kuru mayayı karıştırıp saçınıza sürün. Naylon streçe sararak 2 saat bekletin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder