Babam ( rahmetli ) Kahraman Maraş ' lı bunu daha önceki yazılarımda söylemiştim.Annemde sık sık yapardı bu çorbadan ve Maraş' tan gelen tarhanamızla bayıla bayıla yedirdik.
Ramazan da hava ne kadar sıcakta olsa çorba içmeden olmuyor.Bugün bizim masamızda Yarma Çorbası vardı..
İşte bizim evdeki tarifi ;
Malzemeler
1 su bardağı yarma ( buğday )
1 su bardağı kırmızı mercimek
3 yemek kaşığı kadar tereyağ veya margarin
1 tatlı kaşığı toz kımızı biber
Yapılışı
Buğdayı bir gece önceden yıkayıp suda bekletin.
Tencereye buğdayı alıp üzerini çok az geçene kadar su ekleyip haşlanmaya bırakın.Buğdaylar açılmaya başlayınca kırmızı mercimekleri ekleyip ( suyu azalmışsa su ekleyin ) iyice helmelenene kadar pişirin.
Tuzunu da ekleyip altını kapatın.
Tavaya tereyağı alıp toz kımızı biberi ekleyip yakın.Çorbanın üzerine gezdirin.
- Ben çorbanın yağını yakarken nane de ekledim ama orjinal tarifte yok.
- Kahraman Maraş tarhanası Mado da satılıyor mutlaka alın deneyin derim.Çorbayı tabağınıza koymadan önce tarhanada küçük küçük kırarak tabağınıza ekleyip üzerine sıcak çorbayı ekleyin.İşte çorbanın en lezzetli hali :))
- Biber az gelirse çoğalta bilirsiniz
Afiyet Olsun
merak ettim yolum mado ya düşerse bakarım
YanıtlaSilellerine sağlık. Has K.Maraşlı biri olarak yarma çorbasına elbette bayılırım. Tarhanayla müthiş olur. yanında ajur turşusu da varsa... sevgiler
YanıtlaSil