1 Nisan 2013 Pazartesi

Havuç Salatası ve Moulinex Fresh rende makinası




Rende yapmayı benim kadar sevmeyen var mı acaba ? Peki havuç salatasını benim kadar seven var mı ? Peki bu çelişkiyse ,Moulinex rende makinası bu işin neresinde duruyor ?




Benim mutfağımdaa :) Hayatımı kurtardı inanın 1 kilo havucu on dakika da şıp şak rendeleye biliyorum artık hemde parmaklarım bu işten çok memnun :)

Aslında rende makinam mutfağıma katılalı bir senden fazla oldu.Doğum günümde annem elinde kocaman bi kutuyla geldi.Ve artık rende makinam vardı..

O günden sonrada elim ayağım oldu ,ben özellikle havuç,turp  rendelerken kullanıyorum ve mücver için kullandım.Soğan rendeleme konusunda hiç başarılı değil bana göre bu iş için rondom imdada koşuyor.

Eğer almayı düşünüyorsanız ve benim kadar rende yapmaktan haz etmiyorsanız sizinde mutfağınızda bulunsun derim.Çünkü benim çok işime yarıyor.
Ufak oluşu pratik hali kolayca temizlenmesi en güzel özellikleri :)

Gelelim tarife ; 

Malzemeler

1 kilo havuç 
5-6 yemek kaşığı yoğurt
3-4 yemek kaşığı mayonez
2 diş sarımsak 
tuz
4 yemek kaşığı kadar sıvı yağ ( ben zeytinyağ kullandım )


Yapılışı 

Havucu rendeleyin ve büyükçe münkünse teflon bi tavaya havuçları ve zeytinyağını ekleyip  sotelemeye başlayın.

Havuçlar renk değiştirip sönünce altını kapatıp ılınmaya bırakın.Karıştırma kabına alıp üzerine yoğurt , mayonez, tuz ve ince rendelediğimiz sarımsağı ekleyip karıştıralım.

Servis tabağına alıp istediğiniz gibi süsleyip servis yapın..



Afiyet Olsun


12 yorum:

  1. Asuman çok pratik kullanışlı bir alet.. Güzel günlerde kullan.. Bende bu yüzden çok fazla rende yapmam :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Pelincim , gerçekten pratik benim ki eskidi bile :)

      Sil
  2. Ellerine sağlık,canımm..Çok hafif bir salata olmuş..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gerçekten pek lezizdi hele ki işin içine sarımsak girince tat çok değişiyor . Nursen hanımcım ben sizim blogunuzu ziyaret edemiyorum bana link yollarmısınız

      Sil
  3. Bu salatayı çok severim de moulinex marka çeyizde var. Daha kullanmadım. Güzel bir alete benziyor. Sevgiler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hayırlısıyla iyi günlerde kullanırsın inşallah canım , sevgiler bizden size :))

      Sil
  4. merhaba,
    yaza düğünüm var ve çeyiz hazırlıklarının en başından beri bunda gözüm vardı. indirimlerle 155tlye dustugunu bıldıgım ıcın ındırım kovalıyordum kı internetten yorumları okuyunca vazgectım almaktan. bıcakların keskın olmadıgından, rende ve plastıgının arasına cok sebze doldugundan, yavaşlıgından, temızlemesının zorlugundan sıkayet etmısler.. şimdi kafam karıstı. Bir de artık öğrendiğime gore moulinex olarak uretımı durmus tefal olarak uretımı varmıs altına kase koyabılmek ıcın daha rahat bı tasarım yapmslar ve bir bıcak ilave olmuş.. çok uzattım:) son olarak dilim yapma konusunda nasl? ornegın salatalık dilimlemede. iyi gunlerde kullanın
    özge

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba
      öncelikle mutluluklar dilerim bir ömür boyu..

      Ben hiç sıkıntı yaşamadım ne köreldi bıçakları nede arasına fazlaca havuç sıkışıyor rendelerken..
      Bende fark ettim tefal markalı üretildiğini bugün yazım için resim ararken benim gibi rende yapmaktan hoşlanmıyorsanız mutlaka alın derim ama rende beni yormaz derseniz fuzuli olabilir ki benim için hiç değil :)
      temizlemesi oldukça pratik zaten makineye de koyabiliyorsunuz yinede karar sizin eğer alırsanız şimdiden güle güle kullanın,kullandıkça beni hatırlayın :)
      sevgiler

      Sil
  5. Havuç ve turp için hangi renk bıçağını kullandınız?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben biraz ince sevdiğim için turuncu renklisini kullanıyorum , biraz daha ince rendeliyor evdeki ufaklık içinde daha uyugun

      Sil
  6. Annemde var o da çok memnun. Belki bende alırım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. rende işini sevmiyorsan mutlaka almalısın derim ,yada annendekini al o kendine yenisini alsın hem ev ekonomisi sarsılmamış olur :))

      Sil