Oğlumun doğum günü için toplandığımızda yapmıştım çanak köfteleri , daha önce defalarca pişirmeme rağmen bloga yazmadığımı hatırladım.
Nefis ve çok şık bi ana yemek tarifi ,hemde adım adım resimleriyle ;
Malzemeler
1 kilo köftelik dana kıyma
1 orta boy soğan
3-4 dilim bayat ekmek
1 yumurta
karabiber
yarım demet maydanoz
tuz
İç harcı
4 tane orta boy patates
2 yemek kaşığı tereyağ
süt
tuz
Üzeri için
1 su bardağı kadar rendelenmiş kaşar
Yapılışı
Öncelikle patates püresini yapıp soğumaya bırakalım..
Patateslerin kabuklarını soyup cips gibi doğruyoruz.Mümkünse teflon tencereye patatesleri alıp üzerine çok az geçecek kadar süt ekleyip haşlanmaya bırakıyoruz.
Haşlanan ve sütünü çeken patateslere tereyağını ve tuzu ekleyip blenderdan geçiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz..
Bu esnada patatesler çok kuru kalmışsa süt ekleyebilirsiniz.
Kıymayı , rendenin ince tarafıyla rendelediğimiz soğanı ve ince ince kıydığımız maydanozu ve diğer malzemeleri derince bi kaba alıp iyice yoğuruyoruz.
- Ben maydanozu ve soğanı rondoya koyup içine 2 yemek kaşığı kadar da zeytinyağ ekleyip istediğim inceliğe gelene kadar çalıştırıyorum buda dip not olsun rendeyle uğraşmak istemeyenlere :)
Buzdolabında yarım saat kadar dinlendiriyoruz.
Yarım saat sonra tekrar yoğurup şekil vermeye başlaya biliriz ( dinlendikçe şekil vermek çok daha kolay oluyor )
Yumurta büyüklüğünde parçalar alıp elimizle çanak şekli veriyoruz . İlk başta şekilsiz olsa da siz diğerlerini yapana kadar biraz daha bekleyen çanaklarınızı, parmaklarınızı suyla ıslatıp yerinden kaldırmadan düzelte bilirsiniz..
Çanak köfteleri fırına vermeden önce tepsiye 3 yemek kaşığı kadar sıvıyağ gezdirip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 10 - 15 dakika kadar pişiriyoruz .
Pişen köftelerin içine hazırladığınız püreden bolca yerleştirip.Üzerilerine rendelediğimiz veya dilimlediğimiz kaşarlardan da ekleyip 200 derecelik fırında kızarıp kaşarları eriyene kadar pişiriyoruz..
- Bir kilo kıymadan bir bu kadar tepsi daha çıkıyor aklınızda olsun.
Afiyet Olsun..
Asumancım oğluşunun yeni yaşı kutlu olsun .. Bende köfte ve türevlerine bayılırım :) ellerine sağlık..
YanıtlaSilSağol canım büyüyorlar çok şükür :) Çanaklar biraz zahmetli ama lezzeti vazgeçilmez :)
SilbENİM DE ÇOK SEVDİĞİM BİR TARİF BAK ŞİMDİ UZUNN ZAMANDAN BERİ YAPMAMIŞTIM AKLIMA GETİRDİN :)) ELLERİNE SAĞLIK CANIM AFİYETLER OLSUN BU ARADA OĞLUNUN DOĞUMGÜNÜDE KUTLU OLSUN NİCE SAĞLIKLI UZUN ÖMÜRLER DİLERİM........
YanıtlaSilbende hep böyle ara veririm sonra birden aklıma gelir :) çok teşekkürler beğenmene çok sevindim ayrıca yeni yaşımız içinde teşekkürler
Silpatates puresini yapışından belli ne şahane bir lezzet olduguuu
YanıtlaSilBak püre gerçekten sorunsuz bi tarif mutlaka dene derim cicim
Silhttp://berrinle.blogspot.com/2013/03/mimlenmisim-mimliyorum.html
YanıtlaSilasumancım bloguma gel
hemen geliyorumm pek merak ettim uzun zamandır mim yazmıyordum :)
Silçok lezzetli olduğu muhakkak canım, ayrıca sunum da harika. eline sağlık. sevgiler, bana da beklerim:)))))
YanıtlaSilteşekkür ederim , sunumu beğenmene ayrıca sevindim valla :) ziyaret geliyorum hemen
SilAsuman hanım, köfteler güzel görünüyordu, dünkü iftar yemeği için yaptım harika oldu misafirlerde çok beğendi çanak köfte tarifiniz için teşekkürler. Elinize sağlık.
YanıtlaSilÇok memnun oldum Ayşe Hanımcım ellerinize sağlık eminim çok lezzetli olmuştur :)) afiyet olsun tekrar
YanıtlaSil