25 Aralık 2012 Salı

Puf Pasta



İşte yılın son tarifi :) 

Ne kadar çabucak geçti ,biraz klasik bi cümle ama gerçekten de öyle değil mi ? Zamana yetişmek artık çok zor bu yüzden de yeni yılınızın çok bereketli geçmesini diliyorum.

İstediğiniz , dilediğiniz ve hakkınızda hayırlı olan her şey bir bir gerçekleşsin.

Tatlımı tatlı yepyeni yılınız şimdiden  kutlu olsun..

E yeri gelmişken bu espiriyi yapmamak olmaz ..Seneye görüşmek üzere Efenimmm :)

Malzemeler 

Kek için ; 

4 yumurta
2 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Kreması için ;

75 gr margarin
1 \ 2  su bardağı un
1 \ 2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 \ 2 litre süt

Ayrıca ; 

Yeteri kadar Muz ve soğuk süt


Yapılışı 

Keki  klasik kek yapar gibi karıştırıp  175C fırında  düz  tepside pişirin.

Kekiniz fırına attıktan sonra kremayı pişirmeye başlayın . Margarin, un ve nişastayı, unun kokusu çıkana kadar kavurun. Süt şeker ve en son vanilyayı ekleyip üzeri göz göz olana kadar pişirin.
Üzeri kabuk tutmaması için ara ara karıştırarak soğutun.

Kek pişince hafif soğutup çay bardağıyla kesin. Artan kısımları  mutfak robotunda ufalayın ve geniş bir kaseye alın.  


Kestiğiniz dairelerden birini alıp soğuk süte batırın. Üzerine bir parça muz dilimi ve 1 tatlı kaşığı krema koyun. Bu halde ufalanmış keklerin olduğu kasenin içine yerleştirip kremanın etrafını elinizle bastırarak kek parçalarıyla kapatın. Elinize alıp avucunuzla biraz daha düzeltin.  

İlk puf pastanız hazır diğer kek dilimleri için aynı işlemi uygulayın..


Not ; Tarif Portakal Ağacın' dan..


Afiyet Olsun..




12 yorum:

  1. bugün tatlı yapmak istiyordum,bunu denemeliyim.Ellerine sağlık arkadaşım.İyi seneler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tevafuk :) çok sevindim benim tarifimi seçtiğiniz için yeni yılınızı ağız tadıyla geçirmenizi dilerim.İyi seneler

      Sil
  2. Daha önce denemiştim çok güzel oluyor. Sizinkilerde çok şirinler. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler ,tadını biliyorsanız halden anlarsınız :)

      Sil
  3. hmmm ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Elinize sağlık çok güzel görünüyor.Bende sizi bloğuma beklerim.
    http://jakopapaganbakimi.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekürler, hemen geliyorum ziyarete sevgiler

      Sil
  5. ne sirin sey olmuslar böyle :) ellerinize saglik

    YanıtlaSil
  6. önce börek çekti canım sonra biraz aşşa indim ki oyyyy.. canım yuvarlak bir şeyler çekiyor diyordum..
    harika ya löp löp atmalı ağıza ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. afiyet olsun diyelim o zaman hacıı :) mutlaka denemen lazım bunu takipteyim inş kısa sürede görürüm blogun da :)

      Sil