22 Aralık 2012 Cumartesi

Et Kavurma - Düdüklü Tencerede



Düdüklü tenceremi en çok et pişirmek için kullandığımı fark ettim.Beni hiç mahcup etmedi şimdiye kadar özellikle çatal değince dağılan lokum gibi kavurmalar yaparken :)

Bazen ne pişireceğine karar veremiyor insan, zaten yemek yapmak değilde seçmek karar vermek zor.Böyle durumlar da veya ani gelen misafirlere ana yemek tadında kavurma :) yanına da pilavla nefis olur en iyi arkadaşı bol köpüklü ayranı unutmamak lazım..


Malzemeler 

1 kilo Dana kuşbaşı ( ben yağsız et kullandım )
2 yemek kaşığı zeytinyağ
2 yemek kaşığı tereyağ veya margarin ( ben teremyağ kullandım ete yumuşaklık veriyor )
tuz
pul biber
kekik

Yapılışı

Düdüklü tencereye etimizi koyup üzerini çok az aşana kadar su ekliyoruz bu esnada tuzunu da ekleye bilirsiniz etiniz düdüklüde pişeceği için tuz sertleştirmeyecektir.

Tencerenizin düdüğü ötene kadar harlı ateşte, düdüğünü kapattıktan sonra kısık ateşte pişirin.Ortalama 15-20 dakika sonra etiniz lokum gibi pişmiş olacaktır.

Yapışmaz bi tencereye etimizi alıp hafifçe kavurmaya başlıyoruz tencereye geçirirken ki suyunu çekince yağları ekleyip kavuruyoruz en son damak tadınıza göre baharatları ekleyip sıcak sıcak servis ediyoruz.

Afiyet Olsun..



13 yorum:

  1. şahane olmuş.düdüklüde pişen etin tadı bir başka oluyor. dediğin gibi lokum oluyor.denemeye değer.iyi pazarlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler , düdüklünün farkı ve rahatlığı çok güzel gerçekten piştimi sertleştimi derdi yok pamuk gibi :)sizde iyi pazarlar

      Sil
  2. la bu bukadar kolaydıda bizim hatun neden taş gibi et yedirir bana yıllardır..vayyy anasınııı.

    YanıtlaSil
  3. Asuman hanım, dün iftar yemeği için et kavurma tarifinizi denedim, harika oldu eşim çok beğendi. Evdeyken annem hep normal tavada yapardı. Tabi bende.. Tarifiniz için teşekkürler. Sağolun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevindim Aysun Hanım denedikten sonra yorum yazmanızda ayrı bi incelik tekrar afiyet olsun :) sevgiler

      Sil
  4. Evde babamla kalıyoruz hemen şimdi kurban etinden bi parçacık deneyebilirim süper görünüyor pideyle birlikte offf off :D ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hadi bakalım inşallah beğenirsiniz :) sonucu tekrar yazın pide de almayı ihmal etmeyin bol köpüklü ayrannn :) afiyet olsun şimdiden

      Sil
  5. asuman hanım tam benim takdiğim kavurmayı bende böyle yapıyorum ama ben hiç su ilave etmem kendi suyu ile pişiririm lokum gibi olur ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  6. Farmakoloji sinavim var , ve krize girdim gece gece , hemen denedim harkulede oldu teşekkürler tarif icin , umarım sınavda böyle güzel gecer :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cihan bey mesajınızı görünce çok sevindim :) afiyet olsun sınavınız da kavurmanız gibi lokum gibi geçer inşallah :)

      Sil
  7. ben duduklude pisirince aniden yaniyo etler neden acaba

    YanıtlaSil
  8. merhabalar asuman hanim
    duduklude pisirdikten sonra birde diger tenceredemi kavuruyoruz yaglar ile birlikte ve ne kadar surede ?

    YanıtlaSil