27 Haziran 2012 Çarşamba

Sultan Reşat Pilavı



Bizde içinde yemek tarifi olan kitap , dergi , kağıt parçası atılmaz :P

İyi ki böyle bi alışkanlığımız var yoksa bu tariften haberim olmayacaktı. Ben küçükken ' Sana Margarin ' bi yemek kitabı vermişti margarin alanlara bu tarif o kitaptan.

Sultan Reşat ağzının tadını biliyormuş gerçekten diyorum ve tarife geçiyorum..

Malzemeler

Pilav için ;

2 su bardağı pirinç
150 gr tereyağ veya margarin
3 su bardağı su
tuz


Köfte İçin ;

500 gr köftelik kıyma
1 orta boy soğan
2 dilim kadar bayat ekmek
tuz
karabiber

Sosu için ;

2 yemek kaşığı tereyağ
3 orta boy domates
tuz
karabiber

Yapılışı

Pirinçleri yıkayıp süzün , tencereye yağı ekleyip üzerine pirinçleri ekleyip kavurmaya başlayın bu esnada tuzunu koyun ki pirinçleriniz kırılmasın..
Pirinçler renk değiştirip şeffaflaşınca 3 bardak suyunu ekleyip kısık ateşte üzeri göz göz olana kadar pişirin.
Suyunu tamamen çeken pilavınızı hafifçe karıştırın ve üzerini örtüp demlenmeye bırakın..

Bir kaseye kıymayı rendelediğiniz soğan ve ıslatarak suyunu iyice sıktığınız bayat ekmekleri tuz ve karabiberi ekleyip iyice yoğurun. Fındık büyüklüğünde köfteler yapın.

Tavaya köfteleri kızartmak için yarım çay bardağı kadar sıvı yağ koyup köfteleri sallaya sallaya kızartın.
Kabuğu soyulmuş domatesleri küçük küçük doğrayıp tavaya ekleyin.Üzerine yeteri kadar tuz ve karabiber ekleyip pişirin.

Servis yapacağınız tabağın ortasına büyükçe bi kase koyup etrafını pilavla doldurun kaseyi çıkarın ve oluşan boşluğa domates soslu köfteleri ekleyip servis yapın..

Afiyet Olsun..




6 yorum:

  1. asuman hanım köfteyi çok severim buda nefis görünüyor en yakın zamanda deneyeceğim
    ellerinize sağlık. Bu arada fotoğraflamanız çok güzel :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler beğenmenize çok sevindim..Fotoğraflarla fazlaca uğraşıyorum eskiye göre baya ilerleme var bende fark ediyorum :)

      Sil
  2. oh oh oh şimdi öylece gelse iftar soframıza konsa...

    gerçekten iftar sofraları için ayrıca güzel bir alternatif olduğu kanaatindeyim ;)

    YanıtlaSil
  3. Asuman Hanım,
    Hayırlı günler geçirmeniz dileğiyle,görsellik ve anlatım çok güzel olmuş yalnız affınıza sığınarak şöyle bir tespitte bulunacağım:)
    ya bu bildiğimiz tereyağlı pirinç pilavı,ortasına da sahanda köfte konulmuş:)
    sevgiler:)

    YanıtlaSil
  4. Bende sultan reşat ın yalancısıyım valla görünce sorucam bune gaflettir diye :) ayrıca teşekkür ederim iyi dilekleriniz ve iltifatınız için.. sevgiler

    YanıtlaSil