1 Mayıs 2012 Salı

Karadut Reçeli


Dutlar pazar tezgahlarında görünmeye başladığına göre reçel dosyasını açalım diyorum artık :) bu nefis reçeli en son ki Ayvalık çıkarmasında tattım ve bayıldım.

Kışında dut yemek isterim diyenler varsa kaçırmayın bu tarif sizler için..

Malzemeler

1 kilo karadut
1 kilo toz şeker
Yarım limon suyu

Yapılışı

Dutları yıkayıp sularının süzülmesi için kevgirde bekletin.Reçeli pişireceğiniz tencereye suları süzülen dutları ve toz şekeri ekleyip bir gece buzdolabında bekletin.

Ertesi gün kısık ateşte reçelinizi pişirin , üzerine çıkan köpükleri kevgirle temizleyip 20 - 25 dakika sonra yarım limon suyunu ekleyin. 5 dakika kadar daha pişin.

  • Reçeli mutlaka buzdolabında saklayın
  • Fazlaca kaynatırsanız dutlar dağılır unutmayın.
  • Eğer reçeliniz fazla sulu olduysa güneşte bekleterek koyulaşmasını sağlaya bilirsiniz

Afiyet Olsun..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder