27 Şubat 2012 Pazartesi

CupCake - Dondurmam Kaymak


Uzun zamandır fırını harlamamıştım :) . Akşam otururken canım tatlı bir şeyler çekince , misafirimiz olan teyzeciğimizi ayartmak pek kolay oldu ve çoluk çocuk mutfakta cupcake yaparken bulduk kendimizi..

Oldukça lezzetliydi bulana , bulana yidik valla ; ) şefin tavsiyesidir. İşte tarifi ;

Malzemeler

2 tane yumurta
3/4 su bardağı toz şeker
1 portakalın rendelenmiş kabuğu
1 portakalın suyu
4 tatlı kaşığı kakao
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su barağı buttermilk ( 1/2 su bardağı ılık süte 1 yemek kaşığı elma sirkesi koyun yarım saat dinlendirin , keke ayrı bir yumuşaklık veriyor )
1 pk vanilya
1 pk kabartma tozu
2 su bardağı un


Kreması için ; ben hazır pasta kremalarından kullandım ( bir dahada kullanmam ! )


Yapılışı

Bütün sıvı malzemeleri önce yumurta ve şeker olmak üzere karıştın başka bi kapta kuru malzemeleri karıştırıp sıvı malzemelerle buluşturup karıştırın. Muffin kalıplarına paylaştırın önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kurdan testini geçene kadar pişirin.

Muffinleriniz soğuduktan sonra kabaran kısımlarını kesin sıkma torbasına doldurduğunuz pastacı kremasını bi kat sürün kestiğiniz kısmı sanki dondurmanın çikolatalı kısmı gibi yerleştirim üzerene bir kat daha krema sıkın , veya dilediğiniz şekilde süsleyin..

  • Bu tarifi Pelin Chef ten aldım biraz değiştirip pişirdim.
Afiyet Olsun..

5 yorum:

  1. ellerine sağlık çok güzel görünüyor,afiyet olmuş sizlere..

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık çok güzel görünüyor:)
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. bi yemek blogger ı komşum olamadı şu hayatta :D

    YanıtlaSil
  4. Anne eli gibi ; teşekkürler , anında tükendi zaten :)



    Aylin ; farklı bi sunum oldu çocukların çok hoşuna gitti bu soğuk havada dondurma havasında :)

    Syhn ; Canım yakında beykler beyi sarayına taşınıyorum sık sık görüşür sen kokuyu takip et yeter ;)

    YanıtlaSil
  5. canım nefıs gorunuyor ellerıne sağlık harıka olmus

    YanıtlaSil