5 Ekim 2011 Çarşamba

Kıymalı Türlü



Yeter dimi bu kadar ara , ailemize yeni katılan afacan hareketlendikçe benim hareketlerim kısıtlanıyor.

Tabi bütün suçu sıpa can ' a atmamak lazım önce sıcak havalarla , mevsim değişikliğinin rehaveti ve keyfimin kahyasıyla uğraştıktan sonra yeniden Yeni Kayıt düğmesini tıklıyorum..


Malzemeler

1 orta boy soğan
2 orta boy patlıcan
2 orta boy kabak
2 orta boy havuç
2 orta boy patates
2oo gr kadar taze fasulye
1 yemek kaşığı domates salçası
200 - 300 gr yağsız kıyma
tuz
pul biber
kara biber

kızartmak için sıvı yağ


Yapılışı

Bütün malzemeleri yıkayıp kabuklarını soyup hepsini eşit büyüklüklerde keselim.Bir tencereye çok az sıvı yağ koyup küp doğranmış soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavuralım,içine kıymayı ekleyip kavurmaya devam edelim.Salçayı da ekleyip biraz daha kavuralım.

Hazırladığımız sebzeleri sırasıyla kızgın yağda hafif renk değiştirene kadar kızartalım ve bir süzgeçe alıp fazla yağlarının süzülmesini sağlayalım..

Kavrulan kıymalı harcın üzerine kızartmış olduğumuz sebzeleri ekleyip tuzunu ve baharatlarını ekleyip üzerini geçicek kadar su ekleyelim..

Tenceremizin kapağını kapatıp sebzeler yumuşayana kadar pişirelim..


Afiyet Olsun..

4 yorum:

  1. hoşgeldin.. kışı getirdin beklettin ama gelirken de türlü getirmissin süper:) yoğurt varmıydı acaba..

    YanıtlaSil
  2. hoşgeldiniz:))
    bayılırım türlüye.
    eşim sevmediği için pek yapamıyırum,nasıl canım çekti şu an anlatamam:)
    alıp kaçsam müsadenizle bu şık ve leziz tabağı benn:)
    ellerinize sağlık...
    bende beklerim sayfama...
    takipteyim.
    kucak dolusu kekik kokulu sevgilerimle...:)

    YanıtlaSil
  3. Yasemin : sen gel anam yoğurt ta var turşuda kuru soğanın da başını ezdikmiii off :)

    YanıtlaSil
  4. bir tutam kekik : çok teşekkürler inanın bende çok özlemişim..
    beğenmenize çok sevindim siz canınız çektikte bana hbr verin bizde türlü sıklıkla pişer etlisi sütlüsü türlü türlü :)

    YanıtlaSil