8 Haziran 2011 Çarşamba

Yurtdışında Romantik Balayı Adresleri


Havalar ısında sezon açıldı :) Davetiyeler evimize yavaş yavaş gelmeye başladı. Düğün ,nişan , sünnet derken tatlı bir telaşe , ama bu telaşeden kimse yorulmaz herkes keyif alır koşturdukça mutlu olur.

Evlenecek yeni çiftlerin o kadar çok seçmeleri gereken şeyler vardır ki bunların en önemliside bence balayının geçirileceği adrestir.

Artık yurt dışına gitmek eskisi gibi imkansız olmayınca tercih edile bilecek yerlerde arttı çoğu ülke vize problemini kaldırdı ucak biletleri neredeyse otobüs biletlerinden ucuz olunca tak sepeti koluna herkes yurtdışına :)

Aşkın Başkenti PARİS ' le Başlayalım ;

Eyfel Kulesi, sanat kokan sokakları, ışıltılı bulvaları, Seine Nehri kıyısı boyunca uzanan bahçeler... Romantizmin ve aşkın başkenti Paris, tüm güzellikleriyle balayı için tercih edilen şehirlerin en başında geliyor kuşkusuz.

Balayınızı Paris’te geçirmek isterseniz, geziye nereden nasıl başlayacağınızı siz hesaplayın, ama bizden söylemesi; Eyfel Kulesi’ne çıkıp muhteşem kent manzarasını eşinizle birlikte seyretmenin tadına mutlaka varın! Ünlü Champs Elysees Bulvarı’na gidin.

Önce biraz yürüyüp bohem atmosferin tadına varın, sonra da en beğendiğiniz mekanda romantik bir akşam yemeği yiyin.





Zümrüt Suların Üzerinde PHUKET Adası ;

Tayland'ın en büyük adası olan Phuket, Andaman Denizi'nin zümrüt sularına bakan eşsiz doğasıyla cennetten bir parça gibi adeta.

Muhteşem koylar ve palmiye ağaçları ile süslü beyaz kumsallar, lezzetli deniz ürünleri, tropikal bitki örtüsü... Unutulmayacak bir balayının birbirinden güzel ayrıntıları...

Tropik iklimi sayesinde yıl boyu sıcak olan ada, gece hayatı ve tabii Thai masajıyla da ünlü.


Biraz romantizm , biraz eğlence DOBRUVNİK ;

Adriyatik Denizi sahilinde bulunan Dubrovnik, balayında romantizmin yanı sıra sanat ve eğlence arayanlara da hitap ediyor.

Balayı rotanız Dubrovnik’e yönelirse, kenttekilerin en yoğun bulunduğu Stradun Caddesi’nin ara sokaklarında ilginç yerler keşfetmek için gezintiye çıkabilir, şehre en yakın plaj olan Banje’de sahilin tadını çıkarabilirsiniz.

Özellikle ağustos ayında çıkacaksanız balayına, Dubrovnik, yaz festivaliyle eğlencenin doruklarına ulaşma fırsatı veriyor.




Çölde balayı DUBAİ ;

Renkli ve konforlu bir balayının en doğru adresi burası. Para harcamaktan korkmayacağınız bir balayı geçirmeyi göze alıyorsanız, bu lüks ve şık çöl metropolünün size sunacağı imkanlardan sonuna kadar yararlanabilirsiniz.

Lüks otellerde konaklayıp dünyanın en ünlü markalarına ait kıyafetleri ucuza bulabileceğiniz mağazalarda eşinizle birlikte alışveriş yapabilirsiniz.

Deniz, güneş ve palmiye ağaçlarını bir arada bulabileceğiniz plajlarda vakit geçirmek, şık restoranlarda yemek yemek ve gece kulüplerinde doyasıya eğlenmek, Dubai tatilinin size vaat ettikleri...



Aşıklar Şehri VENEDİK ;

Her ayrıntısıyla romantizmi çağrıştıran, dünya üstünde görebileceğiniz en sihirli mekanlardan biri Venedik.

Denizin ortasına kondurulmuş muhteşem yapılardan oluşan ve yüzyıllara meydan okurcasına günümüze kadar gelen bu güzel şehir, aynı zamanda aşıklar şehri diye de biliniyor.

Tercihinizi “aşıklar şehri”nden yana kullanacaksanız, burada göreceğiniz her şey sizi kentin romantik atmosferiyle kucaklaştıracak, emin olun. Eşinizle yapacağınız gondol sefasının tadını da
hiç unutmayacaksınız.



Issız bir adada başbaşa MALDİVLER ;

Hint Okyanusu'nda inci gibi dizilen Maldiv adaları, romantizm arayışındaki balayı çiftlerinin vazgeçilmez adresi. Hindistan'ın güneyinde ve Sri Lanka'nın yaklaşık 700 kilometre güneybatısındaki Maldivler, 26 mercan adasının etrafını çevrelediği 1200 civarında büyüklü küçüklü adacıktan oluşuyor.

Burada botla sabah bırakılıp akşam alınabileceğiniz ıssız adalardan birine yolculuk edebilir; upuzun, beyaz kumsallarda, bir palmiye gölgesinin altında eşinizle baş başa vakit geçirebilirsiniz.

Maldivler etkileyici güzellikte sahilleri ve tesisleri ile size sorunsuz bir balayı geçirtecek adreslerden.




Mistik bir balayı MARAKEŞ ;

Atlas Dağları’nın eteklerinde uzanan Fas’ın başkenti Marakeş, daracık sokakları, çarşıları, saraylarıyla baş döndürücü güzellikte. Tercihinizi mistik bir balayından yana kullanacaksanız Marakeş’e çevirin rotanızı.

Djemaa el-Fna Meydanı’nın mahşeri kalabalığı, kobra oynatıcıları, dansçıları, müzisyenleri ile karnaval havasında geçen gündelik hayatın içine karışın.

Onlarca çeşit ürün arasından alışveriş yapmanın, belki de aşk iksirlerinden almanın unutulmaz tarafı da olur sizin için, kim bilir! Uzun yıllar Fransız sömürgesi olan Fas, Fransız restoranları açısından oldukça zengin. Bu özel tatili, romantik bir balayı yemeği ile taçlandırmak da hakkınız!



Egzotik bir bal ayı MAURİTİUS ;

Portekizliler’in “kuğu adası” adını verdikleri, hindistan cevizi ağaçlarıyla kaplı bu küçük cennet, şeker kamışı tarlaları, muhteşem kumsallarıyla balayını okyanus üzerinde geçirmek isteyenlere unutulmaz bir tatil fırsatı sunuyor.

Rom kokulu sokaklarda el ele yürüyüşler yapıp, sömürgelik yıllarından kalma Afrika, Hint ve Fransız mutfaklarından örnekler sunan restoranlarda lezzet keşfine çıkabileceğiniz Mauritius’ta, egzotik masaj deneyimini de yaşayabilirsiniz.





2 yorum:

  1. Benimde 2 ay sonra kısmetse düğünüm olacak ama biz henüz bakayı için bakamadık bile...

    YanıtlaSil
  2. oo hazırlıklar hızlanmıştır yaşamın en güzel zamanları saatlerin hızlıca akmasına izin verme her anının tadı çıkar şimdiden mutlu huzurlu sağlıklı yıllar dilerim size..

    YanıtlaSil