Artık doğuma az bi zaman kaldığı içinmi bilmem pelte gibiyim çok severek ilgilendiğim blogumla bile ilgilenemiyorum..
Geçen zamanı telafi etmek için sizlere pasta yaptım :)
Oğlumun doğum günü için dışardan aldığımız pastalardan yaşanan memnuniyetsizkliler beni kendi pastamı yapmaya zorladı..
O kadar çok beğenildiki galiba bi kere yapım elime yapışmaz ya değim pasta serüveni elime yapıştı :)
Malzemeler
Pandispanya için 28 lik kelepçeli kalıp
8 yumurta
8 türk kahvesi fincanı toz şeker
6 türk kahvesi fincanı un
2 türk kahvesi fincanı yoğurt
4 yemek kaşığı sıvı yağ
6 yemek kaşığı kaynar su
2 pk kabartma tozu
2 pk vanilya
Dolgu kreması için
Kakaolu Pastacı Kreması
6 su bardağı süt
4 çay baradağı şeker
2 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı kakao
4 tatlı kaşığı mısır nişastası
4 adet yumurta sarısı
Pasta üzeri için
2 paket krem şanti
3 çay bardağı süt
Meyve bolca muz ( neredeyse 1 kilo )
Yapılışı
Pandispanya ;
Yumurta aklarını cam bir kasede çırpın üzerine şekerin yarısını serpin şeker eriyene kadar çırpın..
Başka bir kasede yumurta sarılarını kalan şekeri kaynar suyu şeker eriyene kadar çırpın
Şeker eriyince sıvı yağı ve yoğurtu ekleyin çok az daha çırpın..
Toz malzemelerin hepsini ekleyip yumurta aklarınıda birleştirip artık bir tahta kaşık yada spatülle karıştırın..
Yağlanmış unlanmış kalıba ( kelepçeli kalıbın sadece tabanını yağlayıp unlayın aksi taktirde pandispanyanız istediğiniz kadar kabarmayacaktır ) bütün malzemeyi dökün..
180 dereceli fırında 40-45 dakika kürdan testini geçene kadar pişirin..
Kakaolu Pastacı kreması ;
Tüm malzemeyi bir tenceyereye koyun.Sürekli karıştırarak göz göz olana kadar pişirin..Gerekli olursa mikserden geçirin..
Krem Şantiyi üzerindeki tarife göre hazırlayın buzdolabında katılaşmasını sağlayın..
Pişen pandispanyayı 3 ayrı kata ayırın ( pandispanyayı bir gün önceden yaparsanız kesmesi çok daha kolay olur ) Ben ara katlarını ıslatmadım yoğurtlu bir tarif olduğu için oldukça ıslak bir pandispanya oldu..
Kelepçeli kalbın altına ilk tabanı yerleştirin üzerine bolca pastacı kreması ve bolca muz dilimleyin ikinci katı kapatın aynı islemi tekrarlayın.
En üst katı kapatıp üzerini şeffaf folyo ile kapatıp buz dolabında bir gece bekeletin..
Hazırlamış olduğunuz krem şantiyle her yerini kapatıp üzerini istediğiniz gibi süsleyin..
Pandisyanya ve krema tarifi için Hünerli Bayanlara teşekkürler..
Afiyet Olsun
yediğim en iyi ev yapımı pasta idi canım ellerine sağlık hele süsleme.. eline sağlık tekrar güzel bi gündü:)
YanıtlaSilGerçekten çok şeker görünüyor pasta.
YanıtlaSile lezzetide bildiğim bir bir lezzet.
Eminim sizin elinizdende harika olmuştur.
Tekrar afiyet olsun.
Hem doğum günü çocuğunuz için hem de yeni gelecek bebişiniz için şimdiden yürekten tebrik ederim.
Çok sevgiler.
Hazır pastaların kreması beni mahvediyor. En iyisi kendi yaptığın.
YanıtlaSilEllerine sağlık çok güzel olmuş pastan.