30 Ağustos 2010 Pazartesi

Etli Yaprak Sarma




Dolmanın her türlüsü benim için makbuldur amma velakin yaprak sarma ister etli ister zeytinyağlı farketmez çok severim..

Ne yazıkki yemesi yapması kadar uzun sürmüyor..Oldukça zahmetli ama bir oturuşta bolca sarıp derin dondurucuda saklaya bilir acil misafirlerde veya canınızın istediği her an dolma pişire bilirsiniz..

Malzemeler

300 gr asma yaprağı

500 gr kıyma
2 orta boy rendelenmiş soğan
1 tane orta boy rendelenmiş domates
1 çay bardağı pirinç
2 yemek kaşığı domates salçası
Maydanoz
Tuz
Karabiber
Nane

Yapılışı

Yapraklar biraz haşlanır, diğer taraftan iç malzemenin hepsi bir kapta iyice yoğrulur karıştırılır..
Haşlanmış yapraklar soğuduktan sonra geniş taraflarına iç harçtan koyarak sarılmaya başlanır..

Tencerenin dibi bir kaç yaprakla örtülür üzerine sarılan dolmalar düzgünce yerleştirilir..

Dolmaların sarma işlemi bitince üzerine bir dolamtes rendelenir biraz tuz biraz su eklenerek hazırlanan sos dolmaların üzerine dökülür..

En üstüne düz bir tabak kapatılarak ( isterseniz üzerine dolma taşı yada su doldurduğunuz bir kavanozda koya bilirsiniz.) üzerine biraz daha su eklenir kısık ateşte yavaş yavaş pişirilr..

  • Derin dondurucuda dolama saklamak için bir dondurma kasesine sardığımız yapraklar düzgünce dizilir..Kapağı kapatılarak derin dondurucuda pişirmek istediğiniz zamana kadar saklanır..
  • Pişirme işlemi yapmadan önce yapraklar iyice çözdürülür..
  • Tencereye dizilip aynı şekilde pişirilir..
  • Herhangi bi koku olmuyor gönül rahatlığı içinde deneye bilirsiniz..

11 yorum:

  1. Ellerinize sağlık çok güzel ve iştah açıcı görünüyor.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  2. Canım çok teşekkürler,ellerine gönlüne sağlık..
    sarmalar nefis görünüyor.şimdi yayındalar,gene beklerim selamlar sevgiler

    YanıtlaSil
  3. ellerinize sağlık iftarda çerez gibi ne güzel gider

    YanıtlaSil
  4. kesinlikle sana katılıyorum süper bir lezzet ellerine sağlık çok güzel görünüyorlar:)

    YanıtlaSil
  5. Asuman ben evde hiç sarmadım,on senelik evliyim hep annem yapar ;))tembel hatunum vesselam... En sinir bozucu yemek çünkü.. Otur iki saat sar ,on dakikada bitsin :))

    vallahi çok severim,ellerine sağlık.. afiyet olsun...

    YanıtlaSil
  6. Bayılırım sarmanın hem etlisine hem zeytinyağlısına:) Ellerine sağlık süper iştah açıcı duruyor...

    YanıtlaSil
  7. Teşekkürler Fuat bey gerçekten öyleydi kırıntısı kalmadı :)

    YanıtlaSil
  8. Gelibolu17 ,bol katılımli güzel bir etkinlik olur inşallah sevgiler..

    YanıtlaSil
  9. Emel,aynen lokum gibi gitti :)

    Aylin , beğenmene çok sevindim teşekkürler..

    YanıtlaSil
  10. Pelin cim sende tembelsen kendine haksızlık etme her zaman imece usulu iyidir uygundurrr :) sevgilerr..

    YanıtlaSil
  11. Tümay ,teşekkür ederim biraz zor oluyo tencerenin dibini görmeden uyumakk :) sevgiler..

    YanıtlaSil