16 Temmuz 2010 Cuma

Mutfaktaki Kötü Kokular



Allahım sıcaklar bastırınca herşey bi garip kokuyor daha fazla daha çok daha baskın..Ne kadar dikkat etsekte mutfaktaki çöp kutumuz tam bir koku kaynağı..

Bende kendime göre küçük bir yöntem bulup bu sorunumuma bir çözüm buldum..

Mutfakta en çok sevdiğim kokuların başında cif kokusu gelir..Klasik beyaz şişesi tercihimdir ama limonluyada tav olabilirim amonyaklı bende uzak olsun lütfen..
İkinci beğendiğim koku ise çamaşır suyudur ohh miisss :)

Çöp kutusunun dibine 10-12 damla cif damlattıktan sonra çöp poşetimiz yerleştiriyoruz böylece her açtığımızda dışarı cıkmak üzre bekleyen kötü kokular cifin miss kokusu bastırıyor..

Aynı yöntemi bulaşıkları yıkadıktan sonra temiz lavaboya uygularsanız mutfağa yayınlan kokuyu duyunca şaşıracaksınız..

Benden küçük bir püf başka yöntemler bulan uygulayan varsa lütfen paylaşsın benimle

Sevgiler,Saygılar Efenim..

4 yorum:

  1. bende balık gibi kokusu zor çıkan şeyler yaptığımda bir kaba biraz yumoş koyup birazda su ekleyip kısık ateşte kaynatıyorum böylece ev mis gibi kokuyor ve kötü kokuyu bastırıyor

    YanıtlaSil
  2. Bende kötü kokulardan nefret ediyorum,ama evde illaki oluyor.. bende her yere sirke dökerim;)) lavabonun içine bile.. keskin kokusu olduğu için diğer kokuları bastırıyor.. ama miss gibi koktuğu söylenemez;)

    YanıtlaSil
  3. yumoş ve çöp kovasına cif fikrine bayıldım....henüz uygulamadım ama sarmısak soymadan önce elleri limonla ovmakta faydalıymış....güzel fikirler için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  4. mutfaklardaki ve evinizdeki tüm kötü kokuları ortadan kaldıran Ecocarat adında bir ürün varmış, bana da arkadaşım söyledi, yaptırmış inanılmaz dedi. İç cephe kaplama malzemesiymiş. Seramik gibi duvara ya da dolaplardan yeriniz yoksa tavana uygulanabiliyormuş. Mucize gibi çöp kokusu, ağır yemek kokusu hepsini ortadan kaldırıyormuş. hele de açık mutfaklı evlerde, havalandırmadan, lavabodan gelen kokulara son veriyormuş. kesinlikle inceleyin hatta uygulayın derim.

    YanıtlaSil