Bizimkiler dizisini izlemeyen yoktur herhalde.Yaz döneminde çekilen Bizimkiler Yazlıkta bölümlerinde katil rolundeki Aykut Oray'ın yazlıkta karpuzcu olması ve karpuz satmak için bağırışı kulağıma gelir bazen hatırlayan varmıı ?? Karpuuzz kann :)
Yaz mevsiminin en güzel meyvelerinden bir tanesi karpuz , heleki tatlı ve kıpkırmızısını bulursanız evdeki havanız baya değişir..Karpuz seçmek hep size kalır buda sizin omuzlarınızda büyük bir sorumluk olarak geri döner :)
Peki bunun bir püf noktası varmı ? Elbette işte benim tecrübelerim ;
- Karpuzun kabuk rengi parlak değil mat olmalı
- Toprağa yatan kısmının beyaz veya yeşil olmamalı açık sarı olmalı
- Kabuğunu hafifçe kazıdığınızda yeşil renginin hemen kazınmalı
- Karpuz ne taş gibi ağır nede boyutuna göre hafif olmalı
- Karpuza haffçe vurduğunuzda tok bir ses gelmeli
- Karpuzu keserken yarılırsa buda karpuzun vaktinde toplandığını ve taze olduğunun bir göstergesidir..
Bunlar benim karpuz seçerken dikkat ettiklerim.. Yinede tadı bal gibi karpuzlar olmaya biliyo bunun sebebininse karpuz tarladan toplanmadan önce ağırlaşsın diye sulanmasıymış..
Japonların kare ve üçgen olarak ürettikleri karpuzlarda bizim Diyarbakır karpuzumuz kadar iştah açıcı durmuyor ne varsa ülkemde var :)
Bizim evde karpuz işinden eşim sorumlu..o yüzden hiç karpuz seçiminden hiç anlamam :))
YanıtlaSilEvet haklısın canım
YanıtlaSilne varsa memleketimde var
karpuz karpuz gibi olmalı yuvarlak kare üçken bizi bozar :)